Ny episode av RB-sporten:

Slik har koronapandemien påvirket talentutviklinga og breddefotballen i regionen 

Denne gangen tar panelet for seg breddefotballen og talentutvikling i regionen.
Sport

I tillegg til de to gjestene, består resten av panelet av tidligere MFK-keeper og nåværende journalist i Budstikka, Knut Lillebakk, sportsjournalist Daniel Nerli Gussiås og programleder Ole Bjørner Loe Welde.

Gjester: Træff-trener Petter Sjåholm Melø (t.v.) og AkerAkademiet-sjef Thomas Mork er denne ukens gjester i RB-sportens podkast.   Foto: Bjørn Brunvoll

I løpet av episoden diskuteres det hvordan koronahåndteringen i Norge har gjort breddefotballen til den store taperen. Her forteller Sjåholm Melø hvordan Træff har opplevd den utfordrende tida.

– Vi har holdt motet oppe i lang tid nå, men har ikke fått trent ordentlig på et halvt år. Grunnen til at vi har holdt oss gående er håpet om en sesong. Vi har klart å holde oss i gang, men nå er vi drittlei. Derfor har vi tatt fire uker fri, sier Træff-trener Sjåholm, som har gitt opp håpet om sesong i år.

– Det løpet er vel kjørt. Jeg så Erna Solberg si på pressekonferansen tidligere i dag at det ikke kunne åpnes mer nå, mens NFF har sagt at det må åpnes innen 15. september. Da er det nok dessverre kjørt i 2020, sier Sjåholm tydelig skuffet.

– Langt fra godt nok

Det snakkes også om hvordan MFK jobber for å få frem enda flere opp mot A-stallen fra AkerAkademiet, og hvordan koronaen har påvirket dette arbeidet. Mork håper vi snart får se flere unggutter på A-laget, men forteller at dagens situasjon gjør det vanskelig.

– Akkurat nå er vi fryktelig langt unna, siden de ikke får trene med A-laget en gang. Det er vanskelig å spå når den neste kommer, men det er dette vi jobber med hver eneste dag. Vi synes selv vi har en god del spennende unggutter i klubben. Om de klarer å ta de riktige stegene de neste årene, håper vi de banker på, sier Mork.

Han forteller at dagens situasjon er langt fra optimal for klubbens unge talenter.

– Dette året har vært langt fra godt nok. Samtidig har vi ikke gitt oss selv lov til å synes synd på oss selv, men heller fokusert på det vi kan gjøre noe med. For oss er det fantastisk at vi har fått spille treningskamper i egen idrettskrets. Vi kan sparre både med Hødd, Kristiansund og Aalesund, og har lagt opp til en del kamper mot dem, sier Mork.

Moldes Champions League-muligheter

Panelet diskuterer også deres tanker rundt at cupen i år er avlyst, samt MFKs vei inn i årets Champions League. I tillegg serveres historier på løpende bånd fra Lillebakk og Morks tid sammen i MFK.

Dette, og mye mer, kan høres der du vanligvis hører podkast!