Hareides luksusproblem

Danmarks landslagssjef Åge Hareide har et hyggelig problem når han skal sette sammen midtforsvaret til EM-kvalifiseringskampen mot Sveits lørdag.

Åge Hareide har mange gode midtstoppere å velge i lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

Sport

Klart er det at landslagskaptein Simon Kjær blir den ene av to midtstoppere i Parken. Hvem som blir veteranens makker er noe mer usikkert.

Chelseas Andreas Christensen, Fenerbahces Mathias «Zanka» Jørgensen og Lyon-stopper Joachim Andersen er samtidig tre svært gode alternativer. Sistnevnte er Danmarks dyreste fotballspiller gjennom tidene.

Hareide er hemmelighetsfull med hensyn til hvem som vil gjøre Kjær selskap.

– Det er de siste inntrykkene på landslaget og deres tid på klubblaget vi tar ut laget med bakgrunn i. Alt blir tatt med når vi skal vurdere hvem som er den sterkeste, sier nordmannen.

Andreas Christensen har spilt de fire siste landskampene, men tar det ikke for gitt at han får fornyet tillit.

– Jeg håper selvfølgelig at jeg spiller mot Sveits, og jeg har vært godt fornøyd med de siste landskampene jeg har spilt. Men jeg har også opplevd å havne på benken i Chelsea i kampen etter at jeg bidro til å holde nullen, sier Premier League-profilen.

Mathias «Zanka» Jørgensen var foretrukket av Åge Hareide under VM-sluttspillet i Russland i 2018. Deretter havnet han på benken i Huddersfield. Etter overgangen til Fenerbahçe har imidlertid forsvarsprofilen aktualisert sitt kandidatur igjen.

Lyon-proffen Andersen har også meldt seg på i diskusjonen.

Danmark må ha poeng lørdag for å holde Sveits bak seg på tabellen i EM-kvalifiseringsgruppe D.