Vil ha flere kvinner ved Sport Management i Molde:

Ønsker flere kvinnelige sportsstudenter i Molde

– Det kan rett og slett virke som om interessen for fotball og ledelse er sterkest hos guttene, dessverre.

STUDIELEDER: Kjell Marius Herskedal er førsteamanuensis og studieleder for bachelor i Sports Management og for årsstudium i idrett og Adventure.  Foto: Erik Birkeland

Sport

Molde: Tirsdag publiserte VG flere artikler om mannsdominansen i eliteseriefotballen, og at den er spesiell brutal i klubbenes sportsavdelinger. Hos MFK arbeider det 17 menn og to kvinner i sportsavdelinga. VG opplyser at det arbeider i overkant av 300 personer i det sportslige støtteapparatet til Eliteserie- og 1. divisjonsklubbene. 4,5 prosent er kvinner. På spørsmål fra VG om hvorfor det omtrent kun er menn i sportsavdelinga, svarer Molde-direktør Øystein Neerland følgende: