Det er Glenavon-supporter Kenny McCleary som sier dette til Romsdals Budstikke. Vi sitter til bords i Fuglsetbakken 18. MFK-flagget vaier i vinden utenfor vinduet. Stein-Arne Harøy (50) har disket opp perfekt tilberedt potetball til 13 supportere fra Nord-Irland. Det er satt fram solide rasjoner med iskald pils. Og et par flasker irsk whisky. Så alt ligger til rette for at bortefansen skal stortrives på dette spesielle vorspielet, som Stein-Arne Harøy arrangerer sammen med Stefan Sætre og Jon Orheim. De var alle tre til stede på bortekampen i Lurgan, som hjemmelaget sensasjonelt vant 2–1. Torsdag kveld skal MFK reise kjerringa og gå videre til neste kvalifiseringsrunde i Europa League. Og det nord-irske laget har med seg 13 supportere som håper på det motsatte.

– Alt er mulig i fotball

– Hvem trodde vi skulle vinne hjemmekampen? Ikke noen. Så alt er mulig i fotball. Jeg gir Glenavon 40 prosent sjanse for å greie dette. Inntil kampen skal vi bare feste og nyte denne vakre byen og naturen her, sier Alister Douglas.

– Vi holdt på å svime av under innflygingen. Det er jo bare så fint her. Vi så stadion fra lufta. Jeg tror Glenavon kommer til å få det veldig tøft mot MFK torsdag. Dette er min første tur med laget ut i Europa, en stor begivenhet for en gammel kar som meg, ler Kenny McCleary.

– Ble behandlet som konger

Nord-irene var mildt sagt overbegeistret for festen som var laget til ære for dem. Stein-Arne Harøy sier det skulle bare mangle.

– Vi ble behandlet som konger i Lurgan. Klubben og supporterne viste seg fram som utrolig spandable og gjestfrie. Stefan Sætre lanserte så ideen om at vi burde by på en skikkelig norsk helaften. Med potetball, bacon, fårekjøtt og det hele. Samt god drikke. Da slo Feskarbonden til. Jeg har min egen villsau på Harøysundet. Og er glad i å lage ball, sier Harøy, som var på kamp i Irland sammen med kona Anne Kristin Silseth.

Vil gi noe tilbake

– Vi ferierte i Irland og la naturlig nok turen innom Lurgan. Jeg elsker MFK og har reist Europa rundt for å følge klubben min. Opplevelsen i Nord-Irland var av de bedre, til tross for at vi tapte. Så vi vil gi noe tilbake, sier 50-åringen.

– Og så får de is og ekte Kleive-jordbær til dessert. Det har jeg sørget for. De kommer neppe til å trenge mer mat i dag, ler Jon Orheim.

Fuglsetbakken 18 var klar for nord-irsk invasjon. Foto: EIRIK HEEN
Stefan Sætre (t.v.) tar hjertelig imot sine nord-irske venner og ønsker velkommen til fest. Foto: EIRIK HEEN