Molde idrettsråd har valgt ut vinnerne av årets idrettspriser for 2017.

Alle de tre prisene ble utdelt på Aker stadion søndag, i pausen av eliteseriekampen mellom Molde og Vålerenga.

Hans Riksfjord ble årets utøver. Han hadde en lang karriere bak seg i motocross før han begynte med classic road racing i 1998. Siden har han blitt nordisk mester seks ganger, seinest i 2017. Han ble europamester i sin klasse i 2009. I tillegg trekkes det fram at Riksfjord har vært en sentral bidragsyter i bygging av samtlige motocrossbaner i Molde, og at han ledet byggingen av Malmedalen Motorsenter.

Stein Bækkelund fikk prisen som årets ildsjel. Han begynte med bryting som 7-åring og har dermed deltatt i konkurranser de siste 50 årene. Bækkelund var på juniorlandslaget og tok medaljer i mesterskap både som junior og senior. Han vant også VM-sølv for veteraner i 2015. Bækkelund har hatt verv i Molde Atletklubb siden 1996. Han har vært leder siden 2012 og skal sitte fram til 2020. Han er også styremedlem i kretsen.

Årets arrangør er Molde Taekwon-Do Klubb, som har hatt en formidabel vekst siden starten i 2004. Klubben har fått fram fremragende utøvere som hevder seg nasjonalt og internasjonalt og dyktige trenere og ledere. I 2017 viste klubben sin kompetanse som arrangør under et vellykket NM i  Molde Arena.