Oppdatert versjon (kl. 11.45). VG har ringt rundt til eliteserieklubbene og sjekket status for salget av sesongkort rett før årets serie sparkes i gang.

RBK aleine på topp

Som vanlig er det Rosenborg som har de klart høyeste salgstallene. De opplyser til VG at de har solgt 8.123 sesongkort, om lag det samme som i fjor på samme tid.

Målet til fjorårets seriemester er å selge mellom 10.500 og 11.000 sesongkort, opplyser daglig leder i RBK, Tove Dyrhaug, til VG.

Utsolgt i Kristiansund

Fotballfeberen i nordmørsbyen vises igjen i salget av sesongkort. Der solgte de 3.700 kort – og da var det ikke flere igjen. Hadde de hatt flere plasser på stadion, kunne de solgt flere, sier daglig leder Kjetil Thorsen til avisa.

– Interessen rundt klubben er enorm, og vi har ikke trengt å gjøre noen grep for å selge; det er en naturlig interesse, sier Thorsen.

I fjor hadde de solgt 3.500 sesongkort på samme tidspunkt.

Molde ligger greit an

I VG-artikkelen heter det at Molde bare har solgt 3.562 sesongkort, noe som ville plassert dem bak Kristiansund. Søndag formiddag opplyser imidlertid billettansvarlig hos MFK, Lars Outzen, at VG opererer med gamle tall.

– Per i dag har vi solgt 4.800 sesongkort. VG bruker flere uker gamle tall i denne artikkelen, så vi er på ingen måte forbigått av Kristiansund, slik Rbnett meldte tidligere i dag, sier Outzen til Rbnett.

Outzen understreker samtidig at VG skriver riktig om målet til Molde – nemlig å selge totalt 6.700 sesongkort til årets eliteseriekamper.

PS! Fordi vi ikke vet hvor ferske tallene i VGs oversikt er, har vi valgt å fjerne lista over hvor mange sesongkort hver enkelt klubb har solgt til nå. Du finner imidlertid alle tallene i artikkelen til VG.