Dette Molde-laget er best i verden for niende gang!

Undervannsklubben til topps i Champions Cup i Berlin - slo Tysklands beste lag etter nervepirrende straffekonk i finalen.

Fortsatt best i verden: Molde Undervannsklubb gikk til topps i Champions Cup i Berlin i helga. Følgende spillere var med på laget: Bård Inge Pettersen, Øyvind Nyhus, Øystein Skarholm, Even Bjørnerem, Jørgen Nyhus Ulvestad, Iver Bjørnerem, Øyvind Nyhus, Jon Reidar Heggdal, Mattis Mikkelsen, Geir Magne Strand, Marius Skåre, Jasmin Dervisevic, Njål Nordal, Matias Barsten og Mattis Wahlby.  Foto: MOLDE UNDERVANNSKLUBB

Sport

Ingen over. Ingen ved siden. Mange under: Molde-spillerne i undervannsrugby tok søndag sin niende seier i klubb-VM! Øyvind Nyhus var selvfølgelig med på laget også denne gangen. Veteranen er den eneste spilleren som har opplevd samtlige ni gull.

– Ja, jeg har vært med hver gang, mens Bård Inge (Pettersen) mistet en av førsteplassene på grunn av skade for noen år siden. Det er mange på laget som har vært med på seks-sju av gullene, sier Nyhus.

Molde Undervannsklubb tok sine to første triumfer på begynnelsen av 2000-tallet. Siden 2010 har laget vunnet Champions Cup sju ganger på rad!

– Det var flere tøffe og tett kamper i denne turneringa, men vi må jo satse på at vi tar nummer ti neste år, sier han.

Rundspilte alle i gruppespillet

Molde-herrene var fullstendig overlegne i de innledende kampene. Det var klasseforskjell i alle de tre første oppgjørene. Fredag ble det 10–0 mot svenske Malmö og 12–0 mot det spanske laget BCN Rugby Subaquàtic. Lørdag fortsatte parademarsjen med 9-0 mot amerikanske Newark UWR.

I kvartfinalen var finske Riihimäen Urheilusukeltajat motstander. Der ble det 6-0-seier etter at Jørgen Nyhus Ulvestad scoret tre av målene.

– Der var vi ikke så suverene som resultatet kan tyde på. Vi møtte et godt lag og var veldig skjerpet. Alle gjorde en sterk prestasjon, og derfor klarte vi å bryte dem ned etter hvert, sier Øyvind Nyhus.

Thriller i semifinalen

Søndag var det klart for semifinale mot Orcas fra Colombia, et lag Molde har møtt mange ganger opp gjennom årene.

– Dette var laget vi slo i finalen i fjor og det blir alltid tette kamper når vi møtes. Denne gangen hadde vi flest angrep og flest målsjanser. Vi følte også at vi ble snytt for flere straffer da keeperen deres var langt nede i bøtta og reddet. Det endte 0–0 etter ordinær tid, sier Nyhus.

I straffekonken var det én mann som ble avgjørende: Bård Inge Pettersen, som også har vært med på hele eventyret de siste tjue årene.

– Bård Inge scoret ett mål sjøl og hindret i tillegg to scoringer, den ene var en klasseredning. Så det var egentlig hans fortjeneste at vi kom oss til finalen, sier en av de andre veteranene på laget, Mattis Mikkelsen.

Jørgen Nyhus Ulvestad scoret det andre målet, mens Iver Bjørnerem misset sin straffe.

Scoret to i finalen

Men Bjørnerem fikk sin store revansj i søndagens finale. Han scoret begge målene da Molde slo tyske Bamberg 2–1.

– Dette har også vært en av de tøffeste utfordrerne våre i mange år. De var veldig harde å få kontroll på også i år, men etter en svak åpning tok vi styringa på spillet. Vi ledet 2–0 og begge målene kom etter kjapt og fint angrepsspill før Iver avsluttet, forteller Nyhus.

Tyskerne reduserte og Molde tok timeout fem minutter før full tid. Deretter holdt den rutinerte rekka ballen i laget i fire og et halvt minutt, og kontrollerte dermed inn seieren. 

EM til sommeren

Champions Cup er ikke et offisielt verdensmesterskap, men i miljøet regnes denne turneringa som et VM for klubblag. Seriemesteren fra 14 nasjoner var kvalifisert i år.

– Vi satser videre for å utvikle laget og få de unge spillerne våre opp på det nivået som kreves internasjonalt. Da har vi en god mulighet til å fortsette å dominere sporten, sier Nyhus.

Undervannsklubben deltar også i Europaligaen, der Molde har vunnet sammenlagt de tre siste sesongene. Ti lag møtes i seriespill og Molde åpnet med seirer mot lag fra Tyrkia, Russland og Østerrike i første runde. Neste runde spilles i Østerrike i februar. Siste runde går i Finland i april.

– En del av spillerne våre skal også til EM for landslag i Budapest i august. Stadige høydepunkt holder motivasjonen oppe, fastslår Øyvind Nyhus.