13-åringen Johan Fredriksen Orset fra Torvikbukt opplever store skidager, som prøvehopper for kombinertløpere og spesialhoppere i storbakken på Skaret i helga.

– Jeg har fått hoppe i 100-metersbakken for første gang denne uka, og det var det jeg håpet på. Lengstehoppet ble målt til 72 meter. Det har gått helt fint, men jeg var skikkelig nervøs nå, for jeg så at hopperen før meg «flakset» litt over kulen, sa Johan etter det første hoppet fredag.

Uoffisiell norgesmester

Men «drømmeuka» startet allerede sist helg, da Johan gikk helt til topps i 13-årsklassen under Solan Gundersen-lekene i kombinert i Alvdal – som er for et uoffisielt NM å regne for 12- og 13-åringene.

Stortalentet var da sjettemann etter hopprennet, men gikk forbi alle de fem som startet foran ham i langrennsdelen og vant med 14 sekunders avstand til toeren Andreas Ottesen fra Gausdal.

Best i langrenn

– Jeg var mest fornøyd med langrennet, men jeg hoppet også bedre enn jeg har gjort tidligere i sesongen, fortalte Johan Fredriksen Orset til Romsdals Budstikke i går.

Lagsprint lørdag

I dag lørdag er programmet ifølge arrangør MOI slik:

13.00 Kombinert langrenn,  Teamsprint, Gunder, med to utøvere på hvert lag, som går 5 x 1,5 km hver,

14.00 Blomsterseremoni

Les mer fra Kombinert-NM på rbnett.no - vi kommer med sak fra lagsprinten i ettermiddag.

Komplette resultater legges ut på kombinertsida til skiforbundet.no