Det ble fem baklengsmål i siste kamp for Andreas Viken Beinset. Uten at det gjorde det ekstra tungt å gi seg. Det var klart alt før årets siste runde i 2. divisjon, at Træff tar turen ned én divisjon.

– Det er med blanda følelser jeg gir meg, men jeg tror det ville vært tungt å motivert seg for nok en vinter med trening, sier Andreas Viken Beinset til Rbnett.

Ny rolle

Han har startet på sin egen trenerutdannelse og fortsetter som assistenttrener for Træffs A-lag, som neste sesong skal spille i 3. divisjon.

– Da Magnus Oltedal overtalte lillebror Sivert til å igjen satse som keeper for å ta over etter meg, var det litt lettere å legge hanskene fra seg. Sivert er minst like god som det jeg er, så Træffs keeperfremtid er svært godt ivaretatt, sier Andreas og legger til at han også skal bruke en del tid på å være trener for målvaktene.

Mot HamKam lørdag måtte målvakten se fem baller passere mållinja.

– Det var trassig å si farvel til A-lagsfotballen med fem baklengs. Vi har i hele år vært gjennomgående for snille og langt fra kyniske nok. Det første målet HamKam scoret i dag, var så alt for lettvint og billig, sier han.

Lavere krav

Neste sesong blir Træffs førstekeeper 22 år gamle Sivert Viken Beinset. Han var bakerste mann for Molde 2 frem til 2013 før han var borte og fullførte befalskolen i 2014. Denne sesongen var han oppført som angriper i Træffs A-stall og noterte seg med én scoring i 2.divisjon avdeling 4.

– Det passer bra for meg å igjen satse som målvakt. Min militære jobb ved HV11 på Setnesmoen i Åndalsnes har gjort at året som spiss ikke har vært optimalt. På toppen av det hele har jeg vært en del plaget av sjukdom, sier han.

Det er spesielt en angripers behov for vedlikehold av utholdenhet, ball-og spillfølelse som ble svekket med jobben som innbefatter daglig pendling. Som målvakt er ikke tapet av kondisjonsøktene så kritiske.

– Det krever ikke det samme kondisjonsmessig av meg som målvakt, som da jeg skulle spille spiss.  Selv om Træff rykker én divisjon ned, får jeg beholde fergekortet som gir meg økonomisk frihet til å pendle daglig mellom Molde og Åndalsnes, forteller lillebror.