Her er Tobbens tapte Molde-panorama

Tobben Farstad skrev leserinnlegg om den tapte utsikten fra Kirkebakken. For to uker siden kom en anonym giver med et maleri. – Jeg kaller det for Det tapte panorama, sier Tobben rørt.

FIKK TILBAKE UTSIKTEN: Tobben Farstad og Liv Hovden viser fram maleriet som ble gitt anonymt i gave for to uker siden. Ut av verandadøra ses den mørke veggen av en kulturskole Tobben skrev om i leserinnlegget sitt. – Det er enda verre fra andre etasje. Her fra tredje ser jeg jo toppene over, sier Tobben, som understreker at han blir godt ivaretatt på Kirkebakken. Men ut på verandaen kommer han ikke. Både døråpningen og altanen er for smale for rullestolen.  

Nå står jo veggen der. Så hvorfor ikke male det tapte panorama på den? – Nå står jo veggen der. Så hvorfor ikke male det tapte panorama på den?

Tobben Farstad
Pluss +

MOLDE: – Vi har diskutert hvor bildet er malt fra. Det er mulig det er fra Høstmarksberga, og at husene du ser er Gjermundnes. Men jeg er sannelig ikke sikker. Det stemmer ikke helt med fjella. Det er mulig kunstneren har tatt seg noen friheter, sier Ole Torbjørn Drejer Farstad, like kjent som Tobben.