MOLDE: De fleste assosierer kanskje reker med loff, majones, sitron og dill. Men tilbehøret til «Moldereka» er ikke like tradisjonelt. Lørdag arrangerer Molde sentrum, i samarbeid med Quality hotell Alexandra og Molde og Romsdal havn, «Sjøslag» på storkaia i Molde. Der blir det underholdning og konkurranser for hele familien. Veteranbåter, mulighet for å prøve kajakkpadling, ribtur og SUP-brett og skattejakt. Det er under dette arrangementet «Årets Moldereke» skal kåres, i form av en «dødsekonkurranse».

Hoppe fra 10-meteren

Det innebærer at man heises 10 meter opp i lufta i ei lift, og kaster seg utfor. I fallet skal man åpne kroppen så mye som mulig, og et tiendedels sekund før man treffer vannoverflata skal man krympe seg sammen som ei reke. Ifølge sentrumsleder, Kristin Hammarbäch, tror det er første gang en dødsekonkurranse arrangeres i Molde.

– Vi ønsket et arrangement på vestsida av byen, og har hatt flere møter hvor vi har drodlet ideer og tanker. Til slutt endte vi opp med et «sjøslag» for hele familien. Jeg tror det blir en veldig morsom dag, sier hun.

Morsomt blir det nok også når deltakere skal kaste seg utfor kaia klokka 14.00.

– Åndal maskin har vært så snille at de har lånt oss ei lift for anledningen. Dette er jo litt ekstremsport, men vi håper enda flere melder seg på dødsekonkurransen, sier salgssjef ved Quality hotell Alexandra, Kristina Bjørnå.

– Må utfordre trønderne

Foreløpig har seks personer sendt skriftlig påmelding, i tillegg har flere deltakere fra Trondheim dødsekrets har meldt sin ankomst.

– Det er kun gutter som har meldt seg på, så vi håper noen jenter blir med. Den yngste påmeldte er 17 år, og den eldste er 42. Men vi kan vel ikke risikere at noen fra Trondheim stikker av med tittelen «årets Moldereke?» Folk må melde seg på og utfordre trønderne, sier Hammarbåch.

Er du under 16 år, må du ha med godkjenning fra foreldre eller foresatte. Det er ingen grense på hvor mange som kan være med. Sikkerheten til deltakerne er også godt ivaretatt.

– Molde brannvesen skal være til stede med redningsbåt. Alt av sikkerhet er tatt hensyn til, sier Hammarbåch.

Reker til Moldereka

– Skal dere kaste dere ut fra 10-meteren sjøl?

– Nei, vi har dessverre andre arbeidsoppgaver, ler Hammarbäch og Bjørnå.

De sitter nemlig i dommerpanelet sammen med representanter fra Molde SUP-klubb og Nordvest ribsafari.

– Vi har fått god opplæring fra dødseforbundet, og stiller forberedt til lørdag, sier Hammarbäch.

Og hvilken premier får byens første «Moldereke»? Fem kilo frosne reker.

– Det kan hende vi slenger med loff og dill også, ler arrangørene, og legger til at vinneren også får andre flotte premier for sitt akrobatiske rekestup i Moldefjorden.