Dessuten gir hun statsministeren en del av æren for at Høyre går fram med tre fylkestingmandat på målingen.

– Det er klart vi har en dyktig statsminister og vi går fram på landsbasis, det trekker også opp lokalt. Men jeg tror også at det at vi har vært prinsippfaste i en turbulent tid på fylkestinget med store diskusjoner rundt Møreaksen og Nordøyvegen har slått positivt ut. Vi har stått oss på å være ordentlige og stabile i denne perioden, sier Nakken.

Nakken har vært tydelig på at hun vil bli fylkesordfører etter valget i 2019. Målingen gir henne ekstra motivasjon.

– Meningsmåling er meningsmåling. Mye kan skje fram mot valget, men gode målinger gir veldig god inspirasjon.

– Hvem vil du samarbeide med etter valget?

– Vi samarbeider jo godt i regjering i dag og det vil være naturlig å ta utgangspunkt i de partiene også på fylkestinget. Men det er et langt lerret å bleike, og det kommer ikke bare an på oss. Men regjeringskonstellasjonen er et naturlig utgangspunkt.

– Hva blir de viktigste stridstemaene i fylkespolitikken fram mot valget i 2019?

– Vi har noen veldig stor utfordringer i Møre og Romsdal. Fylkesøkonomien er ikke sunn, og det blir avgjørende å ta ansvar for den. Å få orden på økonomien i fylkeskommune er oppgave nummer en. Hvis ikke får vi ikke gjort noen verdens ting. Skoleutbygging, med realisering av Sørsida i Ålesund blir en viktig sak. I løpt av kommende periode må vi diskutere hele skolestrukturen, det blir spennende. Likedan blir det en viktig sak hvordan samferdselssektoren skal greie å ta en større del av miljøregnskapet.