EIDE: Det har vært mye «mas» om tørke de siste ukene, men lørdag formiddag bestemte værgudene seg for å slippe ned alt på en gang. Det gikk ut over Eidedagene. Eller: Kanskje ikke så veldig mye likevel. For det krydde jo av folk i sentrum. Folk med regnklær og paraplyser. Smilende folk fra hele kommunen og fra nabokommunene. Det var mer som et yrende marked. Med gode tilbud og fristende servering fra både butikker og telt. Veldig mange telt.

Alltid tidlig ute

Da også Postmann Pat dukket opp, tidlig ute som vanlig, så kokte det i sentrum. Minst et par hundre barn sto som «forsteinet» i steinkommunens sentrum. De feiret bursdagen til Miss, postmannens katt. Det var latter, synging og kake. Vi slo av en tørrskodd prat med Ove Silseth, tidligere ordfører, nå «pensjonistarbeider» i Eide Næringsforum. Vi traff han i teltet til kommende Hustadvika kommune.

Plass til flere

– Eidedagene handler om å skape positiv aktivitet for hele kommunen. Vi har et sentrum som holder bra stand, med tanke på at det bor knappe 2000 her på Eide. Det er stabilt med forretningsaktører her, cirka 15 i tallet, men det er plass til flere. Samtidig har vi flere solide spesialforretninger. Det som mangler er skobutikk, sportsbutikk og et apotek, mener Ove Silseth.

Han forteller at det var enormt med folk i lysløypa fredag ettermiddag og kveld, da Eidedagene åpnet med familieshow og gratis utendørs kino. Da var været bra. At det var minst 6-700 i sentrum også da regnet styrtet ned som verst lørdag midt på dagen, var vel så imponerende.

Utrolig bra oppmøte

– Et helt utrolig oppmøte med tanke på regnet som bøtter ned. Folk i Eide støtter opp uansett vær. Og så ser vi jo at den godeste Postmann Pat har draget på barna. Et herlig skue.

Eidedagene baserer seg i stor grad på dugnadsinnsats og sponsorbidrag. Budsjettet er på rundt 100.000 kroner, etter det Romsdals Budstikke forstår. For det får man en heftig meny med et vell av akvititeter og underholdning. Som altså ikke lot seg stoppe av at det trolig regnet mer på to timer enn det gjorde i hele juli.

Sier noe om Eide

– Alle står her og smiler. I et så ufyselig vær. Det sier noe om Eide. Fantastisk! Som arrangør er vi kjempefornøyd med absolutt alt, unntatt været. Det mest gledelige er å se at så mange barn er på plass. Tenk for en opplevelse at de alle fikk møte selveste Postmann Pat! Det var lang kø i teltet etterpå, sier Linda Lysgård i arrangørkomiteen.