Et stort antall Hibernian-supportere har ankommet Molde i forbindelse med torsdagens kamp i Europaliga-kvalifiseringen. Totalt er det ventet rundt 500 skotske supportere til Molde torsdag. Onsdag kveld tok de over 1911.

- Nja, det var ikke stinn brakke, men mye folk og god stemning. Det var et bra antall som tok turen i går kveld, forteller hotelldirektør Jørn Aase ved hotell Alexandra.

«Slashes prices»

Nyheten om supporternes tur på 1911 onsdag har nådd helt hjem til Edinburgh. «Norwegian pub slashes prices for thirsty Hibs fans» lyder overskriften i riksavisen The Scotsman torsdag morgen.

I artikkelen påstås det at de tilreisende supporterne har fått avslag på 50 prosent på skyhøge norske ølpriser. I virkeligheten er supporterprisen mye nærmere ordinær pris, men regnestykket er trolig gjort ut i fra forventet pris på en norsk øl og ikke faktisk pris.

- De fikk samme pris som supporterne i Tornekrattet. Nyheten nådde helt til Skottland. De reagerer selvfølgelig på prisen uansett, de bruker vel det samme her på en kveld som de gjør på en hel uke der borte.

Sportspuben 1875? Tilreisende Hibernian-supportere har satt farge på 1911-hjørnet i Molde. Foto: Bjørn Brunvoll

Åpner Vertshuset

- Det var vennskapelig og god stemning. Vi viste supercupen i går kveld, men jeg tror ikke de bryr seg så mye om hva som vises på skjermen. De synger og har det gøy uansett. Å lage god stemning er det viktigste, i alle fall før kamp.

Video fra onsdagskvelden kan du se øverst i saka.

Hotelldirektøren forteller videre at en torsdag åpner Vertshuset på ny for å huse tilreisende supportere.

- De tok kontakt og lurte på om det var mulig å få et eget lokale i kveld. Vi har uansett ikke plass til alle 500, men det blir mye folk og god stemning. Det blir garantert fullt på 1911 etter hvert. I alle fall når Molde-supporterne trekker ned.

Skotsk invasjon: Et stort antall tilreisende supportere besøker Molde torsdag. Foto: Bjørn Brunvoll
Hotelldirektør Jørn Aase ved hotell Alexandra. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Eirik Heen