Både i størrelse og antallet billetter kan festivalen begynne å yppe seg mot Moldejazz, og andre fellesnevnere kan være Storgata full av boder og spredte musikere. Byens nye kulturhus, Bok og Blueshuset, med eget bluesmuseum, småscener og administrative funksjoner, er starten på løypa. Storgata er en eneste stor festivalopptur, og her treffer vi også på Molde-folk.

Bobilblues

– Jeg var tilfeldigvis innom Notodden i fjor på bluesfestivalen, og dette ga såpass mersmak at jeg inviterte med en hel gjeng, sier Bjørn Beyer.

– Vi bor meget sentralt, og de tre bobilene fikk vi parkere på idrettsbanen her borte, sier Bjørn og peker.

Sammen med fem andre er han inne på arenaen «Folk og Blues» inne i kommunehusets bakgård, det telemarkstoner med ikke altfor store islett av blues klinger fra scena.

– Det er det som er så fint her. Musikk mange steder, og syns du noe ikke passer er det bare å gå på neste sted.

Kleive-tradisjoner

Leif Holsbø kommer fra Kleive, og han kan fortelle at Fan It Blues Club har årelange tradisjoner og har besøkt Notodden i hopetall gjennom festivalens 31-årige historie.

– Men i år har jeg ikke sett noen, sier kleivingen, som svært fornøyd med bluesprogrammet.

Ry og Bonnie

De store utenlandske navnene i år har vært Ry Cooder og Bonnie Raitt, begge med høg, internasjonal stjernestatus, og begge med stor publikumsappell. Henholdsvis 7000 og 5000 er respektable tall i en stor plasthall. Stemningen var upåklagelig på tross av høy varme.

Andre kjente bluesnavn som var med på festivalen er Amund Maarud, Knut Reiersrud, Adam Douglas og Rita Engdalen.

På Notodden var det rullende toner til langt på natt, noe de tilreisende og sentralt bobilparkerte bluesvennene fra Molde og omegn ikke hadde noe imot.