– Jeg tror det er første gang et jentelag fra Elnesvågen har kommet så langt som dette, sa lagets trener Bjørn Espen Vatne før kampen.

Laget spiller i J14-klassen, men har både 14-, 13- og 12-åringer på laget. Som J16-laget som Budstikka skrev om tidligere fra Norway Cup består laget av spillere fra både Elnesvågen og Malmefjorden. Samarbeidet kalles EMIL. Og det var det de fremmøtte tilskuerne ropte taktfast for å heie jentene frem.

– Disse jentene spiller vanligvis ikke på lag sammen. Dette er et eget Norway Cup lag som er sammensatt fordi mange hadde søsken som skulle spille, sier trener Vatne.

Ble stopp i kvartfinalen

Torsdag spilte Elnesvågen J14 kvartfinale mot Eid. Laget åpnet kampen bra, men fikk ikke ballen over streken.

– I første omgang har vi mange sjanser, men det er det andre laget som scorer. Da går lufta litt ut av oss. I den andre omgangen er det andre laget bedre enn oss og da vinner de fortjent. Til slutt er det et helt greit resultat, sier trener Vatne.

5-1 ble sluttresultatet. Malene Vasgård Vatne, Aurora Røkke Hagevold og Johanna Dale spilte kampen. De tror ting kunne blitt annerledes om uttellingen hadde vært god i første omgang.

– Hadde vi scora først ville det blitt annerledes. Da hadde vi fått selvtillit av scoringen. Istedenfor blir det en hard kamp der de andre sliter oss ut med ballen. De var veldig flinke til å sentre, sier jentene.

Det var Vasgård Vatne som scoret Elnesvågens redusering i kampen. Hun brukte innsiden og skjøt med kraft.  I tillegg til scoringen hadde laget to skudd i tverrliggeren og ett i stanga.

– Jeg er fornøyd med scoringen, men det var litt surt å ikke få flere mål, ser Vasgård Vatne.

Holdt nullen til kvarten

Inn til kvartfinalen hadde jentene ikke tapt en eneste kamp og scoret 14 mål. Eid ble det første laget som scoret mål mot Elnesvågen-jentene.

– Det er litt spesielt at vi ikke har sluppet inn før nå, ja. Spesielt siden vi er et nytt sammensatt lag, sier Johanna Dale.

– Kamilla er dritgod. Hun spilte forsvar før, men nå har hun blitt satt i mål. Hun er ikke redd for ballen i det hele tatt, sier Aurora Røkke Haugevold.

Jentene forteller at de møtte et veldig godt lag på onsdag i 1/8 finalen også. Da ble Kolbotn slått 1-0.

Sover i brytehall

Alle lagene de fire lagene fra Elnesvågen sover i samme hall. Det er to guttelag og to jentelag. Jentene forteller at vaktene må hysje en del på kvelden, men at det ikke er J14-laget som er verst.

– Gutta bråker helt klart mest. Men J16 bråker en del de også. Det er mange som snorker. Det kan ta tid før man får sovne, men det er bare å lukke øynene så går det til slutt, sier jentene.

Når de ikke sover, men er ved hallen er det fortsatt fotball det går i. Litt spilling, men jentene har også forberedt seg på jevne kamper.

– Vi har øvd litt på straffer. Det er lurt om man plutselig kommer i straffesparkkonkurranse, sier Vasgård Vatne.

Frister til gjentagelse

Selv om jentene ikke spiller på lag til vanlig har de blitt godt kjent på Norway Cup. De forteller om en veldig god stemning.

– Vi blir jo veldig godt kjent når vi bor sammen på skole og gjør så mye sammen. Jeg tror de to andre jenten kjente hverandre godt fra før, men jeg synes alle har blitt godt kjent her nede, sier Dale.

Noen av spillerne har deltatt på Norway Cup tidligere, men for en del er det også første gang. Elnesvågen pleier å sende lag som er 12 år og utover det går det på egne initiativ fra lagene.

– Dette frister til gjentagelse. Vi kom jo langt og det har vært veldig koselig. Det beste med Norway Cup må være den gode stemninga og at vi får møte nye lag. Hjemme møter vi jo de samme lagene hver sesong. Vi skulle egentlig spille mot noen fra utlandet også, men de måtte trekke seg. Det var litt dumt, sier jentene.

Når de ikke har spilt kamper sjøl har de vært sammen på sletta, vært på tivoli og sett kjendiskampen. De har også forsøkt å få med seg så mange som mulige av kampene til Marcus og Martinus.

– Vi er litt imponert over oss sjøl, at vi kom så langt. Det har gått veldig bra og vi har kost oss masse. Det viktigste er jo å kose seg, avslutter jentene.

Strømmet på Facebook

Elnesvågen har strømmet kampene sine på Facebook. Kommentator på kampene har vært varaordfører i Fræna, Jan Arve Dyrnes.

– Jeg tror folk synes det er litt artig, men datteren min synes nok ikke det er like gøy. Jeg synes jentene har vært fole flinke, sier Dyrnes.

Det var mange tilskuere på kampen.

– Mye folk er moro. Ting som dette er med på å bygge samhold, sier Dyrnes.