TRESFJORD: –Det startet altså med mormors begravelse. Det var en utrolig vakker dag, det var en spesiell dag, jeg holdt tale i kirka, og fikk bare en veldig sterk følelse. Av kjærlighet til Tresfjord, heimplassen til begge mine foreldre. Her jeg har vært så mye i oppveksten. Det var også her jeg bodde i mitt første leveår, sier Lasse.

Nesten som et «kall»

– Dagen etter begravelsen så jeg annonsen på finn. Det gamle kommunehuset i bygda var til salgs. Mer som et «kall». To dager etter det var huset mitt. Helt ut av intet satt jeg plutselig med et nært 750 kvadratmeter slitent trehus midt i Tresfjord, 50 mil unna Oslo. Litt spesielt, vedgår Lasse Rypdal.

Og nå er det store ting på gang. 41-åringen er godt i gang med sin versjon av «ekstrem oppussing». De tre første leilighetene, som alle er nær 90 m2 store, er straks ferdige. Lasse Rypdal ga for øvrig ikke mer enn 950 tusen kroner for det store røde signalbygget, som har vært både kommunehus, bank, vevstue, trygdekontor, bibliotek, kiosk og butikk.

Kjøpte av kommunen

– Jeg kjøpte huset av Vestnes kommune og er den første private eieren. Jeg ser for meg flere muligheter med dette store huset, som har fire etasjer inklusiv loft og kjeller. Det kommer til å gå med halvannen million på oppussing, minst, så første prioritet er å få inn leieinntekter. Markedet er bedre enn jeg trodde, interessen for å leie er stor. Og om få måneder er den fjerde leiligheten ferdig. Jeg vil prioritere fast utleie i begynnelsen, men det kan også tenkes at 1-2 leiligheter kan øremerkes turisme. Jeg ser store muligheter her i Tresfjord. Bygda har spektakulær natur og praktfulle fjell. Er det noen som har ideer eller vil samarbeide, så ta kontakt, sier Lasse.

41-åringen har også en annen stor motivasjon med huskjøpet, og det er treningsglede. Han ser for seg et treningssenter i kjelleren, der det også er rom for overnatting, samt kjøkken, dusj og garderober. Lasse håper på å kunne arrangere treningssamlinger i Tresfjord på sikt. Han er ikke ukjent med treningssamlinger.

– Triatlon har vært mitt satsingsområde i mange år, men nå har jeg trappet litt ned og satser mer på løping og roing. Jeg triver Norges største treningsgruppe, Trappefolket i Oslo, der vi hver mandag i snitt er over 90 som løper trapper i Holmenkollen. Jeg er veldig glad i fysiske utfordringer, og vet jo at Tresfjord i tillegg kan by på ekstreme naturopplevelser. Så her er det muligheter, konstaterer Lasse Rypdal.

Til daglig jobber han som kundeansvarlig og selger i Skandinavia for det gigantiske danske industriselskapet Danfoss. Nå har Lasse sommerferie og jobber fra morgen til kveld med husprosjektet i Tresfjord.

Dårlig med brannsikring

– Jeg har kjøpt et stort hus med spennende muligheter. I forhold til kvadratmeterprisen i Oslo er prisen latterlig lav. Men det skyldes også manglende brannsikring. Det er en massiv jobb for å få dette huset i forskriftsmessig stand. Jeg har gjort en del sjøl i ledige stunder, og er her på «ferie» i tre uker nå. Så har jeg en flink onkel som er snekker. Og så bruker jeg lokale fagfolk. Jeg får også litt hjelp fra venner og kjente. Sjøl har jeg tilgang til huset etter min mormor og bor der i anleggsperioden. Det gamle kommunehuset et veldig spennende prosjekt, og jeg er glad i å holde på nettopp her i Tresfjord, bygda som betyr så mye for meg. Fra 1. september er de første tre leilighetene leid ut, så nå kommer det kroner inn på konto, også, smiler Lasse Rypdal.