– Det har vært mange oppdrag og henvendelser fra publikum, men få alvorlige hendelser, sier Tor Anders Evensen, avsnittsleder ved vakt- og beredskapsseksjonen ved Molde Politistasjon, søndag ettermiddag.

– Inntrykket er at det har vært en folksom jazzfestival, mye godt vær har gitt mye folk i byen også, sier Evensen.

Fire voldshendelser

I hovedsak er mange av oppdraga relatert til alkohol- og rus, ordensforstyrrelser og mange tilfeller av feststøy på nattestid.

– Av mer alvorlig karakter er det i alle fall 4 anmeldte voldshendelser, hvor en av dem var grovere kroppskrenkelse, sier Evensen.

For politiet kommer den vanlige oppdragsmengden i tillegg til det som kan knyttes til arrangement i forbindelse med jazzfestivalen.

Mer av alt

– Når det er så mange folk i byen, så blir det mer av alt. Mer trafikkhendelser, mer støy og generelt mer av det meste. Men sett i forhold til hvor mange som har vært i byen, har det ikke vært ille, sier Evensen.

– Det skyldes nok mye bra vakthold både på jazzens arrangement og på utestedene gjennom uka. Og så er det mye voksne folk ute, som har en dempende effekt, sier Evensen.

Mange mindreårige berusa

En av sakene politiet har vært ekstra observante på, er mindreårige som er alkoholpåvirket.

– Det er litt for mange under 18 år som er beruset. Det er ikke unormalt når det er så godt vær og jazzfestival. Det er ikke noe nytt at ungdom som er mellom 16 og 18 drikker alkohol, men vi ser mer av det når det er så mange som er ute i byen. Vi varsler foreldre konsekvent og får dem til å hente ungdommene eller så kjører vi dem hjem sjøl i noen tilfeller, sier Evensen.