MOLDE/FRÆNA: Våren og sommeren har bydd på mye sol og varmt vær i området vårt. Enkelte dager har vært så varme at flere har sett seg nødt til å avkjøle seg med en dukkert i sjøen.

Mens andre helst holder seg på land og utsetter badinga til sydenferien. Men hvor varmt, eller kaldt, er det egentlig i vannet?

Overraskende varmt

En overskyet tirsdag i Moldejazz’ andre dag reiste Romsdals Budstikke ut for å finne ut nettopp det. Til tross for at sola hadde gjemt seg bak skyene var det varmt og godt ute. Gradestokken tippet godt over 20 grader.

I Kringstadbukta hadde flere funnet fram campingstol, bikini, badeshorts og solbriller. To jenter hadde tilhold på flytebrygga midt i bukta.

Med vårt nyinnkjøpte badetermometer gikk vi hutrende ned mot vannkanten for dagens første måling av badetemperatur. Det er selvfølgelig fjøre, og ferden ut i sjøen blir lenger enn planlagt.

– Men det er ikke så kaldt, altså, sier jeg til fotografen som vasser etter.

Termometeret slippes ned og dupper lett i det noe lunkne vannet. 17 grader. Vi kjører østover til byens andre badestrand, Retiro. Her er det fullt av folk og yrende liv. Flere kaster seg i sjøen fra stupetårnet. Ut i vannet med oss. 17 grader her også. Vi kjører ut av byen og mot Fræna.

– Kult å hoppe

I Malmefjorden finner vi fram til Bjølstad camping. På brygga sitter tre gutter. De bytter på å hoppe ut.

– Skal jeg måle for deg? Det var 17 grader her tidligere. Det henger et termometer der borte.

Adrian kommer svømmende i full fart mot oss. 17 grader her også. Adrian har tatt turen til campingplassen sammen med kompisene Martin og Lucas. Alle tre skal begynne i sjetteklasse på Malme skole.

– Jeg er 11, forteller Adrian.

– Jeg også, sier Lucas.

– Jeg er 158, sier Martin, før han raskt oppklarer at han også egentlig er 11 år. Guttene bruker ofte å bade ved campingplassen, og har vært der flere ganger de siste dagene.

– Det er skikkelig kult å hoppe fra brygga. Vannet er godt og varmt, sier Martin.

Vi setter oss i bilen igjen og kjører tilbake til Molde.

Badet for første gang

Neste stopp er Øverlandsvannet. Der tar Fenris og Herman på ni uker sitt første bad. De to husky-valpene er brødre og ute på tur med onkelen Amigo og matmor Anne Sofie Sandvik. Valpene kan glede seg over å bade i dagens store temperaturvinner.

Termometeret viser hele 20 grader i Øverlandsvannet. Kanskje den sydenturen kan vente litt likevel.