– Nå koker det skikkelig her, sier hotelldirektør på Thon hotell Moldefjord, Henriette Birkeland Kitel, mens hun haster fram og tilbake i hotellresepsjonen.

Klokka har akkurat passert 12. Jazzparaden har gått gjennom sentrum, og folk begynner å trekke mot Alexandraparken og åpningen av festivalen. Flere tar turen innom hotellbaren på Thon for å få seg forfriskninger. I samarbeid med Oscar Sylte deles det ut gratis brus rett ved inngangen til hotellet. Dette i forbindelse med åpningsfesten av hotellet, som passende nok er lagt til samme dag som åpningen av Jazzfestivalen.

Lokale bidragsytere

I det det er i ferd med å roe seg ned tar Kitel seg tid til å vise de nyoppussa hotellrommene i sjuende etasje.

– Her kunne jeg tenke meg å bo en gang også, sier hun og viser fram det hun synes er hotellets fineste rom.

Hele sjuende og åttende etasje er pusset opp. Det samme er resepsjonen og uteserveringen. Hotelldirektøren forteller at hele jobben er gjort ved hjelp av flere lokale bidragsytere.

– Vi har brukt lokale aktører i oppussingen. Det synes jeg er viktig. Det gir ringvirkninger i lokalsamfunnet vårt. Jeg er glad for at Thon-gruppen har vært villige til å bruke så mye penger, sier Kitel.

Hvor mye de har brukt vil hun ikke gå ut med, men hun kan si så mye som at det er ikke holdt tilbake på noe. Kitel er spesielt fornøyd med at alle rommene har en kontrastvegg med rosetapet.

– Det er kvalitet over hele linja. Ramsøskar og Sissel Berdal Haga, som har stått for interiør, har gjort en kjempejobb, sier hun.

Uteservering for alle

– Vi mener dette er den beste uteserveringen i byen, sier Kitel.

Uteserveringen er kanskje den som har gjennomgått den største forandringen ifølge hotelldirektøren. Nå håper hun moldenserne får øyne opp for stedet.

– Jeg tror ikke alle er klar over at uteserveringen vår er åpen for alle, ikke bare for hotellgjestene, sier hun og legger til.

– Jeg tror vi er det stedet som har lengst ettermiddagssol, og vi har fantastisk utsikt her nede på kaia.

Tøft år

Kitel innrømmer at det har vært et tøft år for hotellet på grunn av all oppussingen.

– Vi har ikke nådd budsjettene våre så langt, men det er egentlig ikke så rart siden mange rom ikke har vært i bruk.

Nå ser hun framover og tror 2019 blir et toppår. Spesielt på uteserveringen har de et håp om vekts.

– Morsomt at du skulle spørre om akkurat det. Vi har et mål om å øke omsetningen med 20 prosent på uteserveringen. Og nå som rommene er klare satser vi på et rekordår i 2019, sier Kitel.

Åpningsfesten

Sjøl om det var åpningsfest også på dagtid, var det på kvelden den virkelige åpningen skulle skje. Da Romsdals Budstikke besøkte hotellet mandag formiddag kunne Kitel fortelle at det var over 200 som hadde meldt sin interesse for arrangementet på kveldstid.

– Vi hadde håpt på nærmere hundre gjester. Nå ser det ut til at det blir flere enn vi har plass til, men det er bare gøy, sier hun.

Hotelldirektør, Henriette Kietel, viser stolt fram sitt nye favorittrom på hotellet. Her kunne jeg tenke meg å bo en gang også, sier hun. Foto: Andreas Witzøe