– Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange som har vært innom festivalen, men det vi kan slå fast har det vært veldig stor oppslutning. Det fine været er sjølsagt viktig, sier festivalsjef Solrun Sylte til Romsdals Budstikke.

Festivalen åpnet med konsert med Odd Nordstoga på Bøstølen i Innfjorden. En stor opplevelse for de frammøtte, dette er også et miljø Odd Nordstoga stortrives i. Han ble på festivalen flere dager og deltok på tur over Romsdalseggen.

Noe for alle

Det var lagt opp til mer enn ti toppturer, alt fra krevende turer til turer for mer forsiktige fjellvandrere. På alle turene var det gaid, det er ikke meldt om skader.

Men Norsk Fjellfestival er ikke bare for sprekinger. For de aller minste og deres foreldre var det trilletur til Herjevatnet. For de over 65 var det tilbud i helsehuset på Åndalsnes med tittelen «Sterk og stødig».

193 deltakere stilte opp til triathlon-konkurransen, som startet i lett tåke og ble avsluttet i solskinn.

Fine opplevelser

– Noen dager var det tåke nede i dalen tidlig på dagen. De som tok turen til fjells disse dagene, forteller om et vidunderlig syn da de kom over tåka og så fjelltoppene som lå som øyer i tåkehavet, forteller Solrun Sylte.

Været har mye å si for en slik festival, det har vært festivaler med regn hver dag.

– Det blir alltid festival, man må tilpasse seg været. Det er ekstra stas når vi får så godt vær som i år, sier Solrun Sylte.

Fotball og foredrag

Fjellfestivalen legges alltid til uka før Jazzfestivalen, slik at det skal kollidere. I år fikk de en ny konkurrent; VM i fotball.

– Dette gikk ut over noen av foredragskveldene. Når det var kamper fra VM på fjernsyn, kom det færre tilhørere enn vi hadde ønsket, sier Solrun Sylte.

De fleste deltakerne på festivalen kom fra Norge, men en del utenlandske turister ble også med på tur.

Både for Åndalsnes og hele Rauma betyr fjellfestivalen mye. Den setter kommune på kartet på en positiv måte, for handelsstanden økt omsetning.

– Jeg vil takke alle som støtter opp om festivalen, sier Solrun Sylte.

Festivalen ble avsluttet med lesestund og kveldsmat på Trollveggen Camping søndag ettermiddag.