Blant de 193 deltakerne som stilte til start var det mor mot datter, søster mot søster, bror mot bror og kamerat mot kamerat. Arrangørene var godt fornøyd med antallet, men det gledeligste var at antallet damer hadde økt til årets triatlon. 56 damer stilte til start og hevdet seg i toppen. De danket også ut flere av de mannlige konkurrentene.

Den 1200 meter lange svømmeturen i fjorden ble sett av flere tusen tilskuere på havna, det er med andre ord snakk om et av årets største idrettsarrangement i Rauma.

Rutinerte arrangører

Etter som det er tiende gang løpet går av staben er det en rutinert stab som står for arrangementet. Cirka 70 funksjonærer er i aktivitet og deltakerne skryter av løpet og naturen, og smilte sjøl om de var slitne da de ankom Trollstigen.

På Trollstigen ventet et kort skifte av sko og klær, så bar det innover mot Stabbeskaret. En distanse på 5,7 kilometer. Etter å ha syklet opp til Trollveggen.

Mange lokale stilte

Det var en rekke lokale utøvere fra hele fylket som stilte fra start. Både fra Rauma, og ellers i Romsdal, er løpet blitt en « høydare» på sommerstid. En rekke utenlandske deltaker deltok også.

– Det er kjekt å komme hit å løpe, sa Synnøve Reiten fra Midsund, som har gjort trønder av seg.

– Med naturen som ramme er det bare topp å kunne stille opp, sa  hun.

En av de som har vært med mange ganger er åndalsnesingen Andre Kristoffersen, som holdt godt følge med de andre konkurrentene. En som ikke hadde stilt tidligere var Innfjordingen Lars Stenerud. Han var litt skeptisk til plasseringen som måtte komme..

– Jeg har tapt et veddemål, og dermed var det bare å ikle seg drakta å stille opp, sa han, og tok det hele med et smil. Til Trollstigen kom han ikke. Verre var det for Janne Syvertsen og Siv Elisabeth Nygård Fra Fredrikstad, som kom til Trollstigen, men måtte ta av seg startnumrene. De hadde gledet seg til å komme løpende inn på Stabbeskaret.

– Arrangørene hadde satt en idealtid. Vi kom ikke tidsnok til Trollstigen. Ergerlig, men til Stabbeskaret skal vi, men uten startnummer, sa damene og la i veg på eget ansvar.