(Smp.no): Lamborghini har valgt Sunnmøre som destinasjon for sin årlige, eksklusive presseturné.

Mandag skreiv Sunnmørsposten om Tomas Fiskaa, som oppdaget flere Lamborghinier komme kjørende ut av containere på parkeringsplassen utenfor Quality Hotel Waterfront.

Nå er det klart hva de spesielle bilene gjør her: Det er selveste Lamborghini selv som er på plass på Sunnmøre med internasjonal presse og eget film-team på slep, for å lansere sine nye modeller, testkjøre bilene – og vise fram norsk natur.

Tirsdag cruiset bilene ned Trollstigen, og videre over ferja fra Linge til Eidsdal, før turen gikk til Loen. Bente Saxon fra Destinasjon Ålesund og Sunnmøre er med på turen.

– Det er ganske spesielt å sitte på. Nå kjører vi sju lamborghinier i kortesje om bord i ferja, forteller Saxon i telefon til Sunnmørsposten.

Torsdag kjører de en annen rute tilbake til Ålesund: da står blant anna et lunsjbesøk på Fjellstua på programmet.

Europeiske journalister

Kommunikasjonssjef i Lamborghini, Gerald Kahlke, forteller til Sunnmørsposten at bilmerket er på turné med ti europeiske journalister.

– Vi gjør dette både for å teste ut og vise fram bilene, og for å oppleve de vakre vegene og den spektakulære naturen her i Norge, forteller han.

– Journalistene kommer fra både Italia, Tyskland, Sveits, Storbritannia og Frankrike. Her er både dagsavis, reisemagasin, bilmagasin, en blogger og en frilanser for et businessmagasin representert.

Årlige, eksklusive turer

– For tre år siden har vi hatt faste, eksklusive og spesielle turnéer med bilene. Den første turen gikk til Andalusia i Italia, der vi blant anna besøkte Miura-familien, forteller han.

Modellen Lamborghini Muira er en sportsbil som ble bygget mellom 1966 og 1973, og er oppkalt etter en ranch i Spania. Året etter var det Romania som var åsted for Lamborghini Aventador-touren.

– Vi vil alltid reise til at vakkert og spesielt sted, og nå ble det Norge. Jeg studerte i Bergen for 20 år siden, og mener personlig at Norge er et av Europas vakreste land. Det spesielle landskapet dere har her, og over Trollstigen spesielt – det gir en perfekt kombinasjon av gode biler, vakker natur og god mat. Og været er på sitt beste! skryter italieneren.

Denne saka ble først publisert av Sunnmørsposten.