Lørdag markeres det at Skaret og Moldemarka er bundet sammen med ny og flott turveg. Det skjer samtidig som Molde Challenge arrangeres for 12. gang.

Sist vinter var skiløperne ivrige brukere av løypa mellom de to populære turområdene. Nå er det syklister, løpere og turgåere som dominerer bruken av den nye grusvegen. Det meste av arbeidet er gjort. Skog er ryddet og et omfattende anleggsarbeid med drenering, utfylling og grus er unnagjort. Kun et siste lag med toppdekke mangler før alt er på plass.

Slutt på asfalt

For terrengsyklistene i Molde Challenge betyr vegen av det er slutt på asfaltsykling i Årødalen. Heretter går hele rittet på grus i terreng, noe Øystein Nesse i Molde CK synes er bra.

– Før har vi kjørt asfalt ned fra Stokkevelta og til Posten i Årødalen. Nå skal det sykles gjennom skogen som gjør at det blir et mer komplett terrengritt. Dermed slipper vi sykling på asfalt slik det har vært fram til i år. Rittet blir litt mer slitsomt, men likevel bedre på alle måter. Løypa er totalt 46 kilometer med en total høydeforskjell på tusen meter, sier Nesse som sjøl konsentrerer seg om forberedelsene. Lørdag drar han til Åndalsnes for å delta i Trollveggen Triathlon.

Sykler uten motor

Hans Riksfjord skal derimot sykle. Det gjorde han for første gang i fjor. Fram til nå har det vært mest roadracing på motorsykkel for Riksfjord som om få uker fyller 60 år. Nylig fikk han prisen som årets utøver 2017 av Molde Idrettsråd.

– Jeg har stort sett sittet på motorsykkel på bane fram til nå. Men nå er jeg i ferd med å gå over til tråsykkel. Fjorårets deltakelse var tung, men likevel artig. Nå gleder jeg meg til å delta for andre gang. Sjøl om jeg sykler mye kjører jeg fortsatt roadracing. Jeg var med forrige helg og leder så langt nordisk med 21 poeng. Målet er bli nordisk mester før jeg legger opp, sier Hans Riksfjord.

Flere i sykkelmiljøet har latt seg imponere over treningsiveren til den godt voksne syklisten. Eget treningsprogram vil forhåpentligvis merkes når Riksfjord lørdag sammenligner årets tid med fjorårets.

Trener seriøst

– Det spørs om de er så mange som trener like mye som meg, sier den ivrige syklisten med et lurt smil. Riksfjord har også prøvd seg på Trondheim-Oslo, men nå er det terrengsykling som opptar han aller mest. Ny sykkel til nærmere femti tusen kroner med navnet godt synlig på ramma, hører også med når Riksfjord står lørdag tar fatt på terrengsyklinga i Moldemarka. Sist helg var Hans Riksfjord med på motbakkerittet Eresfjord Classic.

Spent på deltakelsen

Øystein Nesse håper mange blir med på årets Molde challenge.

– Totalt var det om lag 200 som deltok i fjor. Målet er å oppnå det samme også til helga, sjøl om det er godt under rekorddeltakelsen fra noen år siden. Det er mitt inntrykk at svært mange i området er flinke til å trimme på ulike måter. Det kryr av folk i marka, sommer og vinter. Mange er med på Stikk Ut og mange er med og sykler. Jeg følger folk på Strava og ser at aktiviteten er stor. Jeg håper derfor mange også tar utfordringen og blir på lørdag, sier Øystein Nesse i Molde CK.