TRESFJORD: Aldri før har Gapskrattfestivalen i Tresfjord blitt avsluttet på en så god måte som på lørdag. Det er Terje Øvstedal som påstår dette. Og revymannen vet hva han snakker om. Øvstedal har hatt en sentral rolle alle år siden oppstarten i 1996.

- Vi har aldri hatt så flott finaleforestilling. Lånkerevyen er uten tvil norges beste revygruppe. Vi er utrolig fornøyde, sier Øvstedal.

Ikke minst Lånkerevyen skal ha en stor del av æren for at åres festival ble så god og vellykket. Revygjengen stakk av gårde med tre priser. Imponerende er det også revygruppa fra Trøndelag ikke har sviktet Gapskrattfestivalen en eneste gang siden oppstarten.

Men barn og voksne besto Lånkerevyen denne gang av 29 deltakere. Malin Bremseth var en av dem. 28-åringen har fått med seg samtlige av festivalene i Tresfjord, med unntak av den første. Da var den dyktige revydama bare seks år. Malin gjør sitt til å føre revytradisjonen videre. Hun hadde med seg egne barn til Tresfjord. Revyskuespilleren fra Stjørdal var også sentral i begge de to innslagene fra Lånkerevyen som ble belønnet med pris.

Sykt herlig og helt uventet

- Dette var så artig og samtidig så vanskelig å beskrive. Vi tar turen til Tresfjord fordi dette er en så herlig festival. Samholdet her er så bra og måten vi blir tatt i mot på. Her har vi det fint på alle mulige måter. Vi i Lånkerevyen er opptatt med revy hele året. Hit til Tresfjord er det fint å ta med våre barn slik at de ser hva vi holder på med, sier Malin Bremseth.

Ordføreren var en av dem som lot seg imponere av Lånkerevyen og de 16 andre innslagene i lørdagens finaleforestilling.

- Dette var en utrolig flott opplevelse med utrolig høgt nivå. Jeg har flirt og virkelig fått trimmet lattermusklene. Det var en fryd å få oppleve dette. Kort og godt helt fantastisk, sier Geir Inge Lien.

Vi har sett 51 nummer som er krymplet ned til 17 her i finaleforestillinga.

Beste sketsj: Lånkerevyen «Begravelsen»

Beste monolog: Anita Nyhagen

Beste vise: Kvitter fra Knotten, Selbu

Direktekvalifisert til Norsk Revyfestival 2019: Lånkerevyen «Klikkhoreri»

Isleskratten fra Vestnes kommune: Sigrid Valle og Guro Eline Vollan

Årets gapskratt: May Kristin Haug