Ålesund: (Smp)  En politioverbetjent forklarte seg onsdag om ordningen der en av de tiltalte følte seg truet av en av de andre tiltalte, og hvilke tiltak som ble satt i verk.

I forrige uke ble vedkommende dømt for grov vold mot den tiltalte som la alle kortene på bordet, slik at saka ble oppklart.

I forkant av denne rettssaka skal den tiltalte ha mottatt trusler fra en motorsykkelklubb på Sørlandet i et forsøk på å få han til å endre sin forklaring, ifølge advokat Kirsten Vikesland Mæhle.

Trusselvurdering

– På bakgrunn av kjennskap til de involverte ble det utarbeidet en trusselvurdering, sier politioverbetjenten til retten.

– De ble vurdert som trusselutsatte og vi hadde hyppig kontakt. De ringte ofte der samtalen handlet om frykt og ønske om patruljering i nabolaget i den bygda.

– De ønsket hemmelig adresse og ny identitet. I mai ble vi kontaktet av tiltaltes advokat og fortalt at tiltalte skal via telefon ha blitt bedt om å endre sin forklaring i forhold til den andre tiltalte. Denne saka etterforskes av et annet politidistrikt.

– Trusselsituasjonen vurderes nå som moderat, men den kan bli oppgradert, sier politioverbetjenten.

– Uryddig

– Hvordan kan du knytte min klient til denne trusselen, undrer forsvarer Tom Barth-Hofstad.

– Det er ikke jeg som arbeider med denne saka, men jeg har hørt at han kan knyttes til saka, sier overbetjenten.

– Det oppleves som uryddig å komme med påstander som ikke er dokumentert i retten, mener forsvareren.

Kommunikasjon

I sin forklaring tidligere i uka, sa den tiltalte at ingen hadde noe å frykte fra ham. Det ble også presisert i dag at han kun hadde hatt telefonisk kontakt med sin samboer og foreldre i tida han har sittet i varetekt.

En politiansatt kunne da fortelle retten at politiet visste om brevkorrespondanse med andre personer.

De involverte i voldssaka som når går for retten er fra både Romsdal og Sunnmøre. Voldshendelsen skjedde i et klubblokale i Romsdal.

Denne saka sto først i Sunnmørsposten