– Det er alltid artig med denne dagen, sier Leda og Alette som deler en milkshake ved den lille fotballbana som var satt opp på Rådhusplassen i anledning årets utgave av Raumadagen.

– Vi har sett mange fra klassen her og en del lærere. Det er jo litt rart å se dem nå når det er ferie, sier jentene og ler.

Tett program

Gjennom dagen var det godt med folk i gatene og på Raumasentere. Her var stands, muligheter til å sitte i utrykningskjøretøy, padling med SUP-brett i havnebassenget, veteranbilutstilling, konsert med Frode Bredeli Aarsbog, eventyrstund og sist på dagtid: Ei bygdetevling under ledelse av Gaute Grøtta Grav, der Åndalsnes, Isfjorden/Nordsida og Sørsida konkurrerte.

Proff Gaute

– Det var folk spredd på senteret og i sentrum hele dagen, så det har nok tilsammen vært flere tusen på Åndalsnes gjennom dagen, mener leder i Romsdal reiseliv og handel, Hilde Bakke.

– I fjor var det ikke så mye opplegg, mens det i år var fullspekket program. Er årets fasiten?

– Opplegget er det medlemmene i handelsstanden som setter standarden for, mens vi er et verktøy. I år ønsket de at det skulle skje mer. Om dette var riktig, var vi se i evalueringa, sier Bakke som trekker fram at Grøtta Grav gjorde en god jobb.

– Å ha med en profesjonell konferansier som tar ansvar var veldig nyttig for oss, sier hun, som skulle ønske det skjedde like mye hver eneste lørdag i sommer.

– Det er et stykke fram til hver lørdag ser slik ut her. Resten av sommeren får krydres med «Sommer i Tindehovedstanden», der ulike krefter underholder fra Rådhusplassen, sier hun.

– God handel

– Det er ikke som førjula, men det har vært en god handledag, forteller Anna Belovsky hos Cosmetique.

En annen butikkeier forteller også om en god dag med mange kunder. Mange var ute for å sikre seg såkalte kupongtilbud og også en trekning av premier, deriblant et gavekort på 10.000 blant handlende, lokket flere til handel.

– Men må det virkelig være så mye opphausing for at folk skal komme hit for å handle? Og hvor er folket fra Sørsida av kommunen? Dem har vi knapt sett snurten av på butikken vår de siste åra. Det synes jeg er synd, sier butikkdriveren, som håper ikke næringsdrivende i et kommunesenter straffes av bygdefolket for at de er uenige i politikernes pengerioriteringer.