Molde: – Da jeg først prøvde dette på Rhodos for to-tre år siden var det bare «wow!». En skikkelig mestringsfølelse. Etter det har jeg tatt flest mulig, både i Norge og utlandet. Mest i utlandet, kjæresten min bor i Budapest som kalles hovedstaden for escape room, forteller moldenseren.

Dataspill i fysisk format

I bakgrunnen jobbes det med å reparere en vannlekkasje i lokalet ved bussholdeplassen.

– Så tenkte jeg: «Hvorfor ikke starte noe sjøl, her i Norge?» Det er såpass nytt, og det blir nok bare større og større. Det er kanskje bare fem prosent av befolkningen som vet hva det er i dag, sier Indrebø.

– På vegne av de resterende 95 prosent, hva er escape room?

– Konseptet er ganske enkelt: en gruppe folk, om det er kjærester, utdrikningslag eller noe annet, kommer inn i et rom og har 60 minutt på å komme seg ut derfra eller utføre et oppdrag. Oppdraget kan for eksempel være å finne en diamant eller løse et fiktivt mord. For å gjøre det må du finne koder, nøkler, se sammenhengen i ting, bruke logikk og så videre. Det er på en måte et fysisk format av et dataspill, forteller han.

Jakta på diamanten

– Og hva er planen for din historie her?

– Her vi står nå blir det et rom som heter «The Heist». Det er et konsept jeg har kjøpt fra Trondheim, hvor de er veldig flinke til å bygge rom og har god kunnskap om dette. I dette rommet skal man stjele en diamant, sier 25-åringen.

– Hvem er det som står bak dette prosjektet?

– Størstedelen av summene som legges i dette står jeg for sjøl. Jeg har gjort noen gode handler med kryptovaluta under bitcoin-bølgen. Det er det som har gitt meg kapitalen til å starte noe sånt ut av det blå, sier han.

– Og hvordan ligger du an inn mot åpning i september?

– Jeg fikk nøklene for noen uker siden. Med byggingen har jeg fått god hjelp av min far, som er meget handy. Drømmen er å starte opp noe sjøl og bli min egen sjef. Escape room er unikt og noe folk burde prøve, sier Torbjørn Indrebø.