Populære Bryggjen i Bud tiltrekker seg fiskematsultne fra nær og fjern. Behovet for mer plass har lenge vært prekært. Men byggeplanene som ble framlagt for fire år siden falt ikke i god jord hos blant annet fylkeskommunen. Man likte ikke arkitekturen så godt.

Ting tok tid

Det ble flere ekstrarunder og det gikk med mye tid før man endelig kunne stikke spaden i jorda rett før jul.

– Det verste er at bygget som nå settes opp er ganske så likt som det vi ønsket å bygge for fire år siden. Mer sier jeg ikke om den saken. Byråkratiet forsinket oss kraftig, men vi kunne ikke gi oss. Så nå blir det flott nybygg med en rekke med store vinduer ut mot storhavet, sier John Arne Solheim.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BRUKER LIST: Sjefen sjøl sammen med Odd Rune Malmedal fra Fræna Byggservice, som setter opp nybygget. Foto: EIRIK HEEN

Økt kapasitet

Det er Fræna Byggservice som er hovedentreprenør. Tilbygget gir 320 m2 med ekstra areal for Bryggjen. De øker kapasiteten fra 130 til 230 sitteplasser. Satsingen beløper seg til nærmere seks millioner kroner.

– Bryggjen hadde slitt alvorlig om vi ikke kunne utvide. Teltet var ikke en brukbar løsning lenger. Det er stappfullt her ganske ofte sånn som det er nå, spesielt på balldager torsdager og i helgene. Nybygget vil først og fremst gi oss helt andre muligheter til å arrangere store selskap som bryllup og konfirmasjoner, sier Solheim.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GÅR ALLTID I BALL: Mr. Bryggjen i Bud, John Einar Solheim, gleder seg stort til ekspansjonen. Han håpner på nyåpning 1. juli. Foto: EIRIK HEEN

Nytt landemerke

Han ser for seg at nybygget skal bli et nytt landemerke i Bud. Alt av møbler og interiør blir nytt, levert av Dahl kontor og data i Molde. Det blir fortsatt sjøkart på alle bord, lover mannen med snurrebarten og skipperlua. Han driver det populære spisestedet sammen med sin datter Mona.

Drift som vanlig

– Heimelaga fiskemat slår virkelig an. Vi bare øker og øker. Dermed var det rom for å satse skikkelig på framtida. Vi gleder oss veldig. Planen er at «nye Bryggjen» skal stå ferdig i månedskiftet juni-juli. Fram til da er det full drift som vanlig. Vi får til det selv om det er trangt og hektisk byggeaktivitet, sier John Arne Solheim.

Som hver torsdag inviterer bygningsarbeiderne inn på ballbuffet.

– Jeg setter pris på arbeidsfolket mitt, klart de skal ha ball!

MEKTIG LUNSJ: Gutta fra Fræna Byggservice får gratis ballbuffet hver torsdag. De påstår at de greier å jobbe etter lunsj også. Foto: EIRIK HEEN