Den som skal nyte livet på det eksklusive Classic Norway-hotellet i Angvik blir med stor sannsynlighet tatt imot i resepsjonen av Ingrid fra Midsund. Hun har stålkontroll og gir gjestene en hyggelig og informativ start på oppholdet.

– Det er jo en veldig sosial og utadvendt jobb. Litt vittig med tanke på at jeg ikke var spesielt sosial da jeg gikk på videregående. Da holdt jeg meg mye for meg sjøl. Men så skjedde det noe som endret livet mitt. Jeg gikk et år på Høgtun folkehøgskole, også det her i Gjemnes. På linja ballsport. Det var på Høgtun jeg lærte å åpne meg opp og bli sosial. Her fikk jeg meg gode venner for livet, sier Ingrid Stølen Godø.

Hun har egentlig tenkt på en karriere i hotellbransjen ganske lenge. Derfor gikk hun service og samferdsel på Romsdal vgs. første året. Så gikk hun over til reiseliv år to. Deretter var planen å bli lærling, helst i en hotellresepsjon.

Føler seg heldig

– Men jeg fikk ikke lærlingplass da jeg etter planen skulle ha det. Derfor ble det folkehøgskole i Torvikbukt i stedet. Et lykketreff. Det var etter det at dørene åpnet seg for meg her i Angvik. I mai 2016 fikk jeg ja på søknaden om lærlingplass som resepsjonist. Jeg føler meg heldig som har fått min opplæring på et hotell som Angvik Gamle Handelssted. Det er bra trøkk her. Fantastisk fin standard. Og man blir involvert i flere sider av driften. Som servering av frokost og lunsj, av og til på rom, sier 20-åringen.

Jobbet på Gran Canaria

Det er fra januar til mars som er roligst i Angvik. I vinter stakk Ingrid til Gran Canaria og jobbet på et hotell der i et par måneder. Hun tok en spansk en.

– Det var en nyttig erfaring. En bra opplevelse. Nå kan jeg litt spansk, også. Ellers går det mest i engelsk og norsk når jeg snakker med gjestene.

Om sommeren og høsten koker det på hotellet, det samme i tida før jul. Det spesielle hotellet er kjent for utsøkt mat og høg standard på alle fasiliteter. Derfor er det også mange som velger seg Angvik når bryllup skal feires. Eller jubileum og selskap. Eller julebord. Eller alt mulig der man ønsker det lille ekstra.

– Vi har 29 lekre dobbeltrom, sju suiter og ett enkeltrom. Maks kapasitet ligger på rundt 90 gjester. Folk kommer hit for å slappe av, kose seg og spise nydelig mat. Mye kortreist mat. Det er en spesiell atmosfære her. Og stor komfort, skryter Midsund-jenta.

Ingrid bor i en personalbolig sammen med to lærlinger fra Nordmøre. Hun har fått mange gode venner og kollegaer i tida i Gjemnes.

Ferdig i august

– Ingen tvil om at mye bra har skjedd i løpet av mine tre år her i Gjemnes. Men i august er jeg ferdig med læretida og skal videre, sier hun.

Ingrid er ikke så fristet av skolebenken lenger. Hun er klar for yrkeslivet. Enten som resepsjonist eller som servitør.

– Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre til høsten, men magefølelsen sier enten Trondheim eller Bergen. Jeg har vokst opp på Midsund og har nå bodd tre år i Gjemnes. Det er på tide å prøve litt større forhold. Ikke minst er det langt flere hotell og dermed jobbtilbud i Bergen og Trondheim. Dessuten har jeg gode venner i begge byene, sier hun.