Jakob Flovikholm og Eskild Eriksen Sørflaten har allerede vunnet NM. Nå er det VM som gjelder for de to ivrige danseguttene.

– Vi har ikke vært med og danset internasjonalt tidligere. Når vi nå skal til VM så er målet å komme langt. Derfor skal vi trene mye i tiden framover for å være best mulig forberedt til mesterskapet i september. Blant annet jobber vi nå med ny koreografi til VM. Den lager vi sammen med Nikita. Han er både danselærer og vår store inspirator. Nikita er viktig for oss, både når deg gjelder koreografi og motivasjon. Han er også viktig for alle andre som er med og danser i Noise, sier Eskild som straks er ferdig med første året med idrett på Romsdal videregående skole.

Gutter og jenter

16-åringen danser ikke bare. Han er også med og instruerer klubbens aller yngste guttedansere.

– Det krever mye tålmodighet å være danselærer for de unge guttene. Artig er det, men også ganske krevende, sier danser og lærer Eskild Eriksen Sørflaten. Sjøl om jentene var i flertall var det ikke bare Eskild og Jakob blant gutta som imponerte i Bjørsonhuset. Barnehagegutta Askil, Frode, Mateo og Noa var kanskje danseshowet aller største sjarmtroll. De ferske danserne som til daglig er kompiser i Cecilienfryd barnehage fikk publikum både til å le og klappe med sine dansetrinn og ablegøyer på scena.

Sjarmerte publikum

– Eskild er kul og tøff. Han er også snill og en god trener. Flink til å danse er han også. Slik beskriver Askil Øverbø Hustad sin trener og forbilde. Det var ikke bare Eskild som fikk blomster etter at danseshowet var over. Det samme gjorde Liza Kyselova og Nikita Kistochka. Danseekteparet er viktig for Noise og de mange som er med i danseklubben. Linn Strand som har en datter i klubben er en av dem som skryter av jobben som gjøres.

– Det å ha barn med i Noise er helt fantastisk. Jeg vet ikke helt hva vi skulle ha gjort dersom klubben ikke fantes. Jeg har en datter på ni år som er med og danser. Hun stortrives. Mye som følge av den som jobben som Liza og Nikita gjør. De er helt fantastiske og har utrolig god kontakt med barna, sier Linn som i tillegg til å være mor også er styremedlem i Noise, eller Molde danseklubb som er det offisielle navnet på klubben som inngår under paraplyen til Norges idrettsforbund.