MOLDE: – Vi ønsker å si takk for oss etter 100 år i Molde sentrum og er svært glade for at vi får anledning til å gjøre noe for barn i byen, sier administrerende direktør Terje Dyrseth i Brunvoll Holding AS til Romsdals Budstikke om den nye leikeparken.

Arealet inngår i et makebytte med Molde kommune om et areal rett øst for blokkene, og blir en offentlig park som koples til byen med gang- og sykkelbru over Moldeelva.

Klatretårn og trampoliner

Parken, som skal ligge på en utfylling sør for Brunvollkvartalet, blir skjermet av gressvoller og får et leikeområde med benker og gummibasert fallunderlag.

Der blir det satt opp klatretårn, trampoliner, karusell, ei stor huske og balanseballer passende til både små og større barn.

Etter planen skal parken opparbeides i løpet av oktober i år, så det kan bli ferdig i november før vinteren, opplyser Dyrseth.

Var hundre år i byen

I mai 2018 var det 100 år siden Brunvollbrødrene overtok eiendommen i Strandgata og flyttet sin industrivirksomhet fra Harøya til Molde.

Nå er produksjonen flyttet til Årø og i Strandgata 2,4 og 6 bygger Brunvoll Holding AS 92 leiligheter med en markedsmessig salgsverdi på rundt 390 millioner kroner, som skal stå ferdige i november.

Økte ambisjonene for barn

Utfyllingen nedenfor, i planene kalt «Park 1», var først planlagt som et grønt friareal à la Retiro i utbyggingsavtalen mellom Brunvoll og Molde kommune.

Brunvollkvartalet har allerede et mindre leikeareal inne mellom byggene som lå til grunn for rammetillatelsen.

– Utforming av terrenget og tilretteleggingen for leik i parken er et tema som har aktualisert seg det siste halve året med debatten om manglende leik i byen, forteller Dyrseth.

Deltar allerede i spleiselag

Industrikonsernet samarbeidet allerede med Molde kommune om grunnarbeidet i parken, men det var ingen krav til innhold.

Siden har Brunvoll bestemt seg for å ta regningen for topp moderne utstyr og fallunderlag på 858.324 kroner.

– Vi tar på oss både innkjøp og montering. Dette er en gave fra Brunvollkonsernet til barna i Molde og Molde kommune for å markere 100 år tilstedeværelse i Molde sentrum, sier Terje Dyrseth.

I alt betaler Brunvoll 1,25 millioner kroner for utrusting av parken inkludert dekke og tilpasning av terrenget, mens Molde kommune betaler 393.000 kroner.

Fra før står et spleiselag bak selve utfyllingen til 12 millioner.

Der betaler Brunvoll Holding AS 4,5 millioner kroner, Nordmøre og Romsdal Eiendom AS 2,0 millioner kroner og Molde kommune 5,5 millioner.

– Gjenspeiler tankegang

Ifølge Dyrseth blir Brunvollparken et nytt sentralt landareal i Molde – som et resultat av langsiktig byplanlegging og et godt samarbeid mellom det offentlige og private næringslivet.

– Det vil bli et flott, nytt område for byens befolkning og besøkende. At vi som industrikonsern ønsker å bruke mange penger på å tilrettelegge for et sentrumsnært leikeområde, gjenspeiler bedriftens filosofi om å bry seg om lokalsamfunnet, forteller han.

– Jeg er sikker på at dette blir et populært besøksmål, knyttet til sentrum med bru over Moldeelva, som vil gi aktivitet og glede til mange barn.

Ennå bor det ikke så mange barnefamilier i Brunvollkvartalet, men Dyrseth tror parken uansett vil glede både beboere og besøkende.

– Parken kommer først og fremst alle brukere til gode, både store og små, og det er selvsagt ikke noe bakdel for de mange hundre beboerne som flytter inn i Brunvollkvartalet å ha nærhet til parken.

Parken får også en egen strandpromenade med benker og mulighet for å slå seg ned og sole seg. Gangbru til byen i vest. Foto: Skisse: Kosberg Arkitektkontor
Brunvollkvartalets nye park tar form. Slik så det ut på torsdag. Steinene til trappene ned mot sjøen ligger klar. Foto: Sigrun Lossius Meisingset
Administrerende direktør Terje Dyrseth i Brunvoll Holding AS. Foto: Egil H. Torvik