Tettstedsprogrammet i Elnesvågen er halvvegs

– I overkant mye asfalt – stort potensial

– Elnesvågen er planlagt for biler. Vi vil snu opp ned på det og sette menneskene først, sier arkitektene Nicola Markhus og Alf Isak Nordli.

POTENSIAL: Mye asfalt og store flater til parkering preger Elnesvågen sentrum. – Sentrum er tilpasset bilen, vi vil sette menneskene først, sier arkitektene Nicola Markhus og Alf Isak Nordli som jobber med «Tettstedprogrammet – nye Elnesvågen sentrum».  Foto: VIDAR MYKLEBUST

Pluss +

Storsatsingen «Tettstedprogrammet – nye Elnesvågen sentrum» er halvvegs. Onsdag ble det arrangert midtveisseminar for politikerne i Fræna på formiddagen og folkemøte på kvelden, Her la de utvalgte arkitektene fram sine foreløpige tanker til hvordan Elnesvågen skal se ut i framtida. Alf Isak Nordli og Nicola Markhus jobber for arkitektfirmaene Fragment og Formløs, som sammen med arkitekt Kathrine Næss og Snøhetta utgjør ett av de tre arkitektteamene som skal lage forslag. Foreløpig er det meste på idéstadiet, men Nordli og Markhus ser et stort potensial i Elnesvågen, og hvilke grep som bør tas.