ÅNDALSNES: – Vi i fylkeskommunen er rundt og samarbeider med de fleste kommuner i fylket. Det er ingen tvil om at Rauma har gjort mye bra, både på arealsida og når det gjelder på forvating, blant annet på måten de har løse parkeringsituasjonen med parkeringskive og at man kan stå i tre timer. Det er all grunn for andre kommunener å se til Åndalsnes på måten de har gjort ting på og løsninger som er valgt, sier Gjærde.

– Det at kommunen vedtok en samlet reguleringsplan er veldig viktig og noe de ikke hadde hatt på flere tiltalls år, sier han.

Velkomststed

Han roser også den nye parken som er lagt til helsehuset.

– Med volleyballbane, lekestativ, badeplass og veldig gode grøntområder fører det til felles bruk gjennom dagen, sier han.

– Er Rauma tildig ute når det gjelder utvikling av tettstedet?

– Kommunen og fylkeskommunen har samarbeida siden 2002. Stedet er også viktig for oss, siden Åndalsnes er et slags velkomststed når man kommer fra Gudbrandsdalen. Da er det fint at det står fram som et tydelig sted, påpeker han.

- Et godt sted

Når det gjelder rådhusplassen og området ned mot lekeplassen ved Vøra sier han følgende:

– Rådhusaksen har blitt et attraktivt sted, både i hverdag og fest. Man ser stadig folk som er der og setter seg ned og på den måten styrker sentrum.

Gjærde minner om at det har vært mye diskusjoner angående bilfritt eller ikke.

– Nå ser vi at løsningene som er valgt (blant annet gågate og delvis envegskjøring) kan fungere som et godt sted for mennesker på Åndalsnes.

Siste «finish» – for nå.

Utfordringa med parken ved helsehuset er ifølge koordinatoren at det ikke er noen god forbindelse for fotgjengere i Strandgata mellom den nye aktivitetsparken og sentrum, men dette er ifølge ordfører Lars Olav Hustad på gang nå.

- Det skal opp i formannskapsmøtet nå. Forhåpentligvis skal vi starte med dette til høsten, men vi må muligens redusere litt på prosjektet da tilbudet vi fikk var for kostbart i forhold til vårt budsjett, sier Hustad og forteller at det skal bli fortau og 52 nye parkeringplasser der det nå er bilveg og lagerbygg.