– Det er en spennende jobb som jeg gleder meg veldig til å ta fatt i, sier Kristoffer B. Jenssen, som opprinnelig er fra Halsa, utdannet sivilingeniør fra daværende NTH i Trondheim og har vært i Linjebygg helt siden 1981.

Han var adm. direktør for det som i dag heter Prezioso Linjebygg fra 2000 fram til 1. januar 2017.

Siden har han hatt en tidsbegrenset arbeidskontrakt på to år, hvor han har fungert som arbeidende styreleder i selskapet.

– Jeg syntes det var for tidlig å sette meg i gyngestolen. Jeg ble klar over utlysninga av jobben som teamleder i regional- og næringsavdelinga i fylkeskommunen, og fikk stillinga. Det var veldig kjekt, sier Kristoffer B. Jenssen, som vil være på plass i sin nye jobb på fylkeshuseti Molde 1. september.

Landets mest spennende

– Møre og Romsdal er landets mest spennende fylke på mange måter, ikke minst med næringslivet vi har her. Det er et svært allsidig næringsliv, som er veldig forskjellig i de ulike delene av fylket. Og det er ulike utfordringer i de forskjellige bransjene. Jeg håper jeg skal kunne bidra litt med den erfaringa jeg har fra næringslivet. Jeg har både gjennom jobb og privat lært meg å bli veldig glad i hele fylket. Jeg kjenner miljøet her rimelig godt, og ser denne jobben som en spennende utfordring, sier Kristoffer B. Jenssen. Han har hatt ulike verv i fylket, og kjenner næringslivet godt.

– Oppgaven min blir å bidra til entreprenørskap, forskning og innovasjon i hele fylket, sammen med et dyktig team på avdelinga, sier Kristoffer B. Jenssen.

Eventyrlig utvikling

Da Kristoffer B. Jenssen kom til linjebygg i 1981, var det som prosjektingeniør. Seinere ble han avdelingsleder innenfor både kraftlinje, telekom og offshore. I 2000 ble han daglig leder i linjebygg Offshore.

– Utviklinga av offshorevirksomheten i Linjebygg har vært eventyrlig. Gründerne våre på 1990-tallet gjorde en kjempejobb. Bjørn Haukebø var gründerenog første lederen. Seinere tok Nils Martin Sæther over som leder. I 2000 ble offshoreavdelinga i Linjebygg skilt ut som eget selskap, og jeg ble leder. Vår oppgave utover på 2000-tallet ble å få satt virksomheten og få til vekst, sier Kristoffer B. Jenssen.

Markedet vokste. Linjebygg Offshore ekspanderte kraftig, og etablerte flere kontor, med Trondheim som det største.

Rammet av nedtur

I likhet med bransjen for øvrig, ble Prezioso Linjebygg kraftig rammet av oljenedturen høsten 2014. Det ble Kristoffer B. Jenssens jobb å foreta en kraftig nedbemanning, og si opp folk.

– Det har vært tunge år fra 2015 til 2017. Så har det snudd. Nå ansettes det folk igjen, og det er mangel på ressurser i bransjen. Det er litt rart at det skal snu så fort. Det er godt å se at det går oppover igjen, sier Kristoffer B. Jenssen.

– En spennende reise

– Det har vært en spennende reise fra 1981. Jeg har fått være med på veldig mye, både i inn- og utland, og med skiftende eierskap, sier Kristoffer B. Jenssen. Virksomheten har i disse åra vært eid av både norske, finske og franske interesser. Istad-konsernet eide Linjebygg Offshore i mange år.

– Istad var en god eier. Vi hadde en fantastisk utvikling i disse åra, sier Kristoffer B. Jenssen.

Nå er det som kjent den franske Altrad-gruppa som eier Prezioso Linjebygg.