Det var i fjor sommer voldsepisoden skjedde i Molde sentrum. Mannen er nå dømt i Romsdal tingrett – da saka mot ham var oppe innrømmet han all skyld.

Var ute på byen

Pensjonisten og samboeren var ute på byen en fredagskveld i juli i fjor. Da utestedene begynte å stenge og paret skulle hjem, gikk han for å finne ei drosje til dem. Hun hadde smerter i beina, og ble derfor sittende på en benk og vente på ham.

Et kystvaktskip var innom Molde denne helga. Noen soldater herfra hadde velferdspermisjon og var også ute på byen. En av soldatene, en ung mann fra Rogaland, ble oppmerksom på ei kvinne som satt aleine på en benk og gråt. Han tok kontakt med henne og hun forklarte ham at hun hadde så vondt i beina, og at det var derfor hun gråt. Han ble sittende ved siden av henne og spurte også om det var noe han kunne hjelpe henne med.

Ble sjalu

Pensjonisten hadde i mellomtiden gitt opp å få tak i drosje og gikk derfor tilbake til samboeren sin. Han oppdaget at hun satt og pratet med en ung mann, og trodde at den unge mannen forsøkte å legge an på henne.

«Tiltalte tok tak i fornærmede, løftet ham opp og slo fornærmede med knyttet hånd i ansiktet», heter det i dommen fra tingretten.

Soldaten gikk i bakken, og etter episoden fikk han også blåmerker og hevelse i ansiktet.

Samfunnsstraff

Pensjonisten hadde ingen annen forklaring på sin handling enn sjalusi. I retten erkjente han også at det ikke var noe i situasjonen som tilsa at han hadde grunn til å være sjalu.

Mannen er ikke tidligere straffedømt. Nå ble han dømt til samfunnsstraff i 30 timer med en gjennomføringstid på 120 dager. Subsidiær fengselsstraff ble satt til 20 dager. Han må også betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Romsdal tingrett ble ledet av ringrettsdommer Oddne Hansen. Foto: Erik Birkeland