Totalt er det seks søkere til stillingen, og Tidens Krav har fredag presentert søkerlista.

En av kandidatene er dagens rådmann i Eide kommune, Ole Bjørn Moen (56). Han søkte tidligere på jobben som administrasjonssjef i nye Hustadvika kommune, men den gikk til Kristiansunds assisterende rådmann Per Sverre Ersvik.

De andre søkerne er:

Odd-Arild Bugge (58), byplansjef, enhetsleder samfunnsutvikling i Kristiansund kommune.

Bjørn Sletbakk (60) er assisterende rådmann i Tingvoll og godt kjent med jobben.

Frank Westad (55) er prosjektansvarlig i Egersund kommune, men har i følge søkerlisten adresse i Molde. Han har bred rådmannsbakgrunn fra kommunene Midsund, Hornindal, Årdal og Aurland. Ifølge Dalane Tidende er han også søker til rådmannsstillingen i Lund kommune.

Inger Helene Sira (36) er tidligere virksomhetsleder i Tingvoll kommune. Hun sitter i dag i kontrollutvalget i kommunen for Høyre. Hun er også tidligere vararepresentant til Stortinget. Sira jobber i dag som seniorrådgiver.

Torbjørn Gaarder (62) er for kjendis å regne på offentlige søkerlister. Han har tidligere søkt stillinger som politimester i Oslo, skattedirektør, finansdirektør, rådmann i Ullensaker, rådmann i Bærum, direktør ved Universitetet i Oslo, direktør i Fagpressen, ekspedisjonssjef i Nærings- og handelsdepartementet, sjef for Domstoladministrasjonen, direktør for Helse Sør-Øst, generalsekretær i Norsk Presseforbund og sjef for Brønnøysundregistrene. Han oppgir i dag å jobbe som Chief credit officer, skriver TK.no