MOLDE: Molde har økt folketallet med 117 personer i løpet av 15 måneder. Det tilsvarer åtte personer hver måned.

– Jeg gleder meg særlig over at tallet på fødsler holder seg høyt. Barna er jo fundamentet vi skal bygge kommunen på. Vi ønsker naturligvis alle velkommen til Molde, men når det fødes flere barn her, blir jeg optimist for den videre utviklingen, sier Sidsel Rykhus (Ap).

Mål om økning

For noen år tilbake satte Molde seg som mål å nå 30.000 innbyggere. Kanskje når Molde 27.000 innbyggere i løpet av høsten. Varaordføreren mener Molde bør øke folketallet også neste år.

– Målsettingen bør være minst 200 flere innbyggere i 2019. Så kommer sammensmeltingen av tre kommuner til én fra 1. januar 2019. Da kan Molde bli en kommune på rundt 33.000 innbyggere, sier Rykhus.

– Hvordan skal Molde trekke til seg flere unge med høyere utdanning?

– Se på økningen i antall søknader til Høgskolen i Molde. Det lover godt. Jobben vår blir å få studentene til å bli her etter at de er ferdig med utdanningen. Jeg merker en usedvanlig bra gründerånd i Molde for tida. Her er det folk som tør satse. Det er et flott utgangspunkt for videre jobbskaping og vekst, sier Sidsel Rykhus.

Får barnehageplass

Hun mener Molde har mange gode kort på hånda når kommunen skal friste folk til å bosette seg i Molde:

– Alle som ønsker det, får barnehageplass. Vi har god kapasitet i grunnskolen, sjøl om presset på Kviltorp og Langmyra er stort. Vi får kapasitet ledig på Kvam skole, og det kommer ny skole i Årølia. Sjøfronten står ferdig om ikke så lenge, og både eneboliger og leiligheter blir tilbudt. Kulturskolen og et allsidig idrettsmiljø kan vi også friste med. Når kollektivtilbudet bygges ut og gjør det enklere for folk å reise til og fra jobb i bysentrum, vil Molde øke attraktiviteten enda mer, sier Sidsel Rykhus.

Som et apropos: Varaordfører Rykhus foretok to vigsler tirsdag 22. mai.

– De nygifte ser ei fin framtid i Molde, sier Rykhus.