(DRIVA.NO) Dette var innstillingen til tirsdagens formannskapsmøte i Nesset. Rådmannen viser i sin saksutredning at det er med heimel i plan- og bygningsloven at innbyggerne i kommunen pålegges tvungen tilknytning til kommunalt vann- og avløpsnett.

Dette er en lovheimel som ikke har vært brukt i Nesset tidligere. Rådmannen viser til at et pålegg om tvungen tilknytning vil bety at kostnadene for etablering og drift av ledningsnettet blir fordelt på flere, og slik blir rimeligere for den enkelte innbygger. Tvungen påkopling vil også kunne ha en positiv effekt for miljøet, særlig når det gjelder avløp.

Utvalget for teknisk, næring og miljø har alt gått inn for forslaget. I vedtaket ligger det at kommunestyret ikke vedtar tilskuddsordning for dem som skal kople seg på det kommunale ledningsnettet. I dette ligger det at grunneier sjøl tar kostnadene.

Unntaket for tilskudd er dersom kostnadene for grunneier overstiger 1 G fra folketrygda (kr 93.634). Det overskytende skal da belastes Nesset kommune. Tilknytningsgebyr for vann og avløp skal betales på ordinær måte i henhold til gjeldende gebyrregulativ. Tvungen påkopling skal gjelde nye vann- og avløpsledninger.

Denne saka ble først publisert i Driva.