Camilla Lien Johansen ble vitne til hendelsen på Retiro der en gjeng med russ kastet en yngre elev utfor stupebrettet. Hun ble sjokkert over det hun så. Det samme ble en bekjent hun traff på stedet, også hun med sin 6-åring.

Da Lien Johansen så saka på Rbnett fredag kveld, og leste at russen omtalte hendelsen som et PR-stunt, reagerte hun kraftig.

Hun forteller dette til Rbnett:

– Jeg var på Retiro med 6-åringen min da en gjeng på rundt 10 russ kom gående, alle var gutter. Midt i klynga gikk det en gutt med vanlige klær. Det tenkte jeg ikke noe spesielt over.

– Men da de kom bort til stupetårnet, begynte de å bære gutten mellom seg, alle sammen, han gikk ikke opp sjøl. De gikk helt på toppen av stupebrettet, og jeg tenkte at de ville late som de skulle kaste ham ut. En sto på nivået under og filmet, forteller hun.

Så:

– Plutselig så jeg gutten sveve i lufta og havne vannet. Vi sto der med 6-åringene våre og så på, helt sjokkert. Han traff vannet sidelengs. Hvem vet om han kunne slått seg, og blitt bevisstløs, sier Lien Johansen, som er sjukepleier og avdelingsleder på Råkhaugen.

Øverste avsats på stupetårnet skal være hele 7,5 meter over vannflata ved lavvann.

Ropte at vannet var kaldt

Hun forteller videre at hun hørte gutten rope at det var så kaldt, og så at han strevde der i vannet.

– Vi sto på spranget for å hjelpe ham, men han kom seg i land. Da han kom opp, gikk gjengen med russ mot ham, slo egg i hodet på ham, og tømte mel og melk over ham.

Russebilen kjørte, forlot gutten våt og kald

Deretter gikk de sammen med gutten bort til parkeringa.

– Da tenkte jeg at de i hvert fall skulle kjøre ham hjem. Men nei. Russebilen forsvant, og gutten sto igjen alene. Jeg satte meg i bilen og kjørte bort til ham for å høre om jeg skulle bringe ham hjem, men han ville ikke. Han gikk bare søkkvåt og grisete i retning mot småbåthavna, forteller hun.

– Hvordan opplevde dere situasjonen?

– Vi ble skremt. En eldre mann som gikk forbi, kalte hendelsen forkastelig. Ungene våre reagerte etterpå. Da min så en russebil passere, ropte han «slemmeruss» etter den.

– Siden russen sier at det hele var et PR-stunt – var det slik at den yngre gutten lo, eller så ut til å ha det artig?

– Nei, han virket redd. Han bare godtok det de gjorde. Det var mange russ, og han var alene. Da de hadde kastet ham ut, sto de bare på stupebrettet og flirte av ham, der han han lå og kava i den kalde sjøen. Han klarte nesten ikke prate der han lå.

– Så du fester ingen lit til at dette skal ha vært frivillig fra guttens side?

– Absolutt ikke! Dette var nok rett og slett trakassering. Det var en de tydeligvis hadde plukket opp og bevisst skulle gjøre noe med. I hvert fall framstår det sånn når han ikke engang fikk sitte på russebilen, men måtte gå derfra alene, søkkende våt. Jeg var kjempesjokkert!

Camilla Lien Johansen har lagt ut sin opplevelse av hendelsen på sin egen Facebookside.

– Jeg ble oppfordret til det av kollegene, etter at jeg fortalte på jobb hva jeg hadde opplevd. Og da jeg leste at russen kalte dette et PR-stunt, ble jeg provosert og tenkte at jeg ikke kan holde kjeft om det jeg så.