- Det har vært bensinstasjon her siden 1972. Men flere forskjellige drivere og oljeselskap. Det startet som BP – British Petroleum. Så ble det Norol, Statoil, Best og nå YX. Vi overtok i 2007, ikke minst for å sikre at bygda har dette viktige tilbudet. Men vi har aldri blitt rik av å drive bensinstasjon, da hadde vi vel heller ikke solgt, sier Ketil Pedersen til Romsdals Budstikke.

Bensinstasjon de luxe

Bud er blitt en turistmetropol. Det kryr av turister hele sommerhalvåret. Så kundegrunnlaget bør være bra. Men oppslutningen om bygdas bensinstasjon kunne ha vært bedre.

Bud Bensin og Fritid er kjent som en bensinstasjon de luxe, med veldig mye annet enn drivstoff, vinduspussere, olje, sjokolade, pølser og brus. Legg til maling, golvbelegg, gressklippere, høytrykksspylere, parkett, krabbekokere, fiskestenger og et stort utvalg av fritidsklær, så har du konseptet til Ketil Pedersen og kona Monica.

Stoppe handelslekkasje

– Vi er ikke så mange innbyggere i Bud, så vi trenger flere bein å stå på. Vi er helt avhengig av å utnytte turistsesongen best mulig.

Vi prøver å stoppe handelslekkasjen ved å tilby fastboende og turister det meste av det de trenger, sa Ketil Pedersen i et intervju med lokalavisa i 2012.

Bud-patriot

Han har full jobb på Ormen Lange ved siden av. Ketil Pedersen er kjent som en av de største Bud-patriotene som kan oppdrives. Han krysset fingrene da han la ut bensinstasjonen for salg i mars.

Pedersen holder kortene ganske tett til brystet, men er glad for å kunne fortelle at han har funnet en kjøper.

Samme konsept

– Det blir videre bensinstasjondrift i Bud. For øvrig fikk vi et ganske bra oppsving i omsetningen i det vi annonserte stasjonen til salgs. Da våknet folk. Nå har vi fått en lokal kjøper. Det blir samme konsept og vareutvalg fram til nyttår, med de samme ansatte bak disken. Så vil den nye eieren bestemme vegen videre.

Det viktigste er at bygda er sikret bensinstasjon. Vi har holdt på i 11 år, og ønsker den neste driveren lykke til, sier Ketil Pedersen.