FRÆNA/MOLDE/OSLO: – Vi hadde lyst til å få til noe stort i år. Det er 10 år siden sist vi gjorde stort i Oslo Konserthus. Etter suksessene på Bergtatt i Eide, og i Molde domkirke, ble det naturlig å tenke at vi kan ta dette prosjektet til Oslo, sier Tom Andresen, arrangementansvarlig i Elvis-fanklubben Flaming Star – som har bedt alle om å holde av datoen 26. oktober, uten å røpe hva som skal skje før nå.

– Oslo konserthus tar 1400 publikummere. Legger dere lista høyt?

– Ja, ambisjonsnivået ligger høyt, og vi satser på fullt hus, sier Andresen, og legger til at billettsalget starter til uka.

– Minst like god uten dressen

Andresen skryter uhemmet av de romsdalske musikalske kreftene.

– Det er veldig entusiastiske og flinke folk i janitsjaren. Og Morgan er minst like god uten dressen. En naturlig talent i særklasse, med stort scenetekke, sier Andresen og forteller at konserten blir en Elvis-hyllest; men ikke en såkalt ETA, altså tribute-konsert.

– Ellers mangler det bare at Priscilla Presley tar turen innom?

– Ja, det skjer mye på Elvis-fronten i år. Det er 40 år siden 68-comebacket, det slippes en ny dokumentarfilm, og Elvis med live symfoniorkester skal spille i et utsolgt Oslo Spektrum 3. juni. Dit kommer Priscilla, og som medarrangør håper vi å få en god prat med henne. Da skal vi selvsagt fortelle om Oslo Konserthus-prosjektet, sier Andresen.

Morgans idé

Morgan Vøien, kåret til Europas beste ETA-artist i fjor, og til daglig er å finne hos GS Bildeler i Bud, forteller at det var hans idé.

– Etter Eide og Molde spurte jeg klubben om vi skulle gjøre noe stort sammen. Og stort blir det! Dette blir veldig stas, sier Vøien, og legger til at det blir den største hyllesten han har vært med på – så langt.

– Med rundt 60 musikere på scena, cirka 30 låter - fra de helt nedpå til de med fullt trøkk – og storfint besøk av amerikanerne, både Burton og vokaltrioen, blir dette helt spesielt. Dette er store musikere, sier Vøien.

– Dette skal vi gjøre igjen!

Etter konserten i Molde domkirke i november, som var utsolgt to måneder i forvegen, sa både janitsjaren og Vøien: – Dette skal vi gjøre igjen...!

– Vi holder det vi lovet. Hehe. Nå kommer oppfølgeren, og det skjer i Oslo Konserthus. Det er til stor glede og inspirasjon for oss i Molde Janitsjar at det blir et nytt samarbeid, sier Nils-Gunnar Solli i Molde janitsjar, som i tillegg til de rundt 45 musikerne, har med seg Leiv Skeidsvoll som dirigent.

– Har Molde janitsjar stått på ei Oslo-scene før?

– Nei, det blir første gang! Og det blir nytt, spennende og utrolig artig, ikke minst fordi vi skal få jobbe med både Burton og den amerikanske vokaltrioen, sier Solli, som synes det er stas å lykkes med noe lokalt, som seinere blir videreført.

– Får vi høre prosjektet i Molde igjen?

– Det er ikke umulig, sier Solli.