Det ble en opptur for nybilsalget i Romsdal i mars etter en svak start på året. Og for første gang topper elbilene lista, med Nissan Leaf på topp.

Nissan Leaf ble lansert tidligere i vinter og har virkelig slått an. Registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at det ble registrert 149 nye personbiler i Romsdal i mars. Av disse var 25 Nissan Leaf, som dermed tok en suveren førsteplass. BMW i 3 kom som nummer to i elbilklassen.

Vinnerne

Før har Romsdal ligget langt etter landsgjennomsnittet når det gjelder elbiler, nå er forskjellen mindre. På landsbasis var over 37 prosent av nyregistrerte personbiler i mars elbiler, i Romsdal var tilsvarende tall 26,8 prosent.

Den nest mest populære biltypen er ladbare hybrider, som solgte nesten like mange som elbiler. Her var Mitsubishi Outlander, BMW 2-serie og Volvo V90 de mest solgte i mars i vårt område, viser oversikten fra OFV.

Diesel holder stand

Men også dieselbiler har mange kjøpere i vårt distrikt, nesten like mange kjøpte dieselbil som ladbar hybrid. De mest populære dieselbilene i mars var BMW X1 og Skoda Octavia. Vanlige hybridbiler har færre kjøpere, men her gjør Toyota det skarpt. I mars var alle ikke ladbare hybridbiler som ble registrert i Romsdal av merket Toyota.

Andelen firehjulstrekker øker igjen og er nå godt over 40 prosent. Samtidig går utslippene merkbart ned, og er på det laveste noensinne.

Nybilsalget i Romsdal økte med 9,6 prosent i mars sammenliknet med samme måned i fjor, det er litt over landsgjennomsnittet.

Varebilsalget fikk derimot en nedtur. Her er det Mercedes og Volkswagen som kjemper om førsteplassen.