Fire menn i 30- og 40-årsalderen må møte i Romsdal tingrett i månedsskiftet juni/juli tiltalt for frihetsberøvelse, mishandling og grov voldtekt. Det var NRK Møre og Romsdal som først omtalte den alvorlige tiltalen.

Holdt ham fanget

De fire skal ha holdt en sunnmørsmann fanget gjennom ei hel natt i et klubblokale i en romsdalskommune. Dette skjedde i romjula for knappe ett og et halvt år siden, ifølge tiltalen. Her skal de ha tvunget ham til å kle av seg foran dem og føre en flaske inn i anus.

De står også tiltalt for å ha tvunget ham til flere ganger å slå seg selv over hånden med en hammer, slikke blod fra gulvet, onanere foran dem og kysse eller slikke skoene deres.

To av mennene skal også ha truet med å drepe ham, ifølge tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Møre og Romsdal. Ingen av de fire skal ha forsøkt å stoppe volden han måtte utsette seg selv for.

– Kjempealvorlig

Etterforskningsleder Alf Christian Grøtteland ved Møre og Romsdal politidistrikt, sier til NRK Møre og Romsdal at han ikke ønsker å si hva som lå til grunn for frihetsberøvelsen og den påfølgende mishandlingen. Dette på grunn av hensyn til etterforskningen.

– Det er en kjempealvorlig tiltale, og det uvanlige er at saka faktisk er kommet fram i lyset. Mange av disse sakene foregår i det skjulte, sier Grøtteland til NRK.

Strafferammen for grov voldtekt er 21 år. Ved avgjørelsen av om en voldtekt er grov, skal det blant annet legges vekt på om den er begått av flere i fellesskap og om den er begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte.

Bistandsadvokat for sunnmørsmannen er Tone Agnes Norderval.

– Han er fremdeles sterkt preget av det som har skjedd, og er glad for at saka snart skal opp, sier Norderval til NRK.

Nekter straffskyld

NRK har snakket med tre av de fire advokatene som skal forsvare mennene. To av dem ønsker ikke å kommentere saka, mens den tredje sier at klienten nekter for straffskyld. Mannen skal imidlertid ha innrømt å ha vært i lokalene der mishandlingen skal ha skjedd.

Det er satt av seks dager til saka, som vil bli ført i Sunnmøre tingretts lokaler i Ålesund.