EIDE: – Det var ingen enkel seier, jeg syntes Eide-spillerne ga oss tøff motstand. Det hadde jeg også ventet, kampbildet ble slik vi kunne regne med, sa 24-åringen etter den tette og spennende, men ikke spesielt velspilte kvalifiseringskampen.

– Så får vi bare vente på cupoppsettet. Jeg tar gjerne imot et eliteserielag på Reknesbanen.

I fjor var Træff svært nær en liten cupbombe hjemme mot Ranheim i den første ordinære cuprunden, men tapte på overtid.

Stian Samdals scoring kom i den beste Træff-perioden og etter ett av mange hjørnespark. I tillegg sørget flere lange innkast fra Lars Ramberg Hauso for å sette Eide-forsvaret under trykk i den første halve omgangen.

Doblet like før slutt

Træffs 1-0-ledelse sto seg nesten til kampslutt, tross stor Eide-innsats og noen gode muligheter spesielt etter pause. Tre minutter før den ordinære spilletida var over doblet imidlertid Harith Hamoudi Lafteh Træff-ledelsen. Han fikk et presist framspill av innbytter Ken Robin Hildre og avsluttet med å løfte ballen kaldt over Eide-keeper Bernt Gunnar Visnes.

– Vi var ikke så langt unna, men Træff-laget hadde rutinen og duellkrafta som skulle til for å avgjøre. Det ble mange tette dueller mot slutten av kampen spesielt, oppsummerte Eide-trener Hans Moe.

Kvikkere Eide-bein

Træffs 1-0-ledelse var fortjent nok etter den første omgangen, men hjemmelaget kom på banen med kvikkere bein og mer angrepslyst etter pause. Paul André Farstads skudd like utenfor tidlig i omgangen ble imidlertid Eides største scoringssjanse. Samme mann ble for øvrig avvinket for offside – kanskje ikke korrekt – og mistet dermed en stor mulighet i sluttsekundene av første omgang.

Manglet mange

Forrige gang disse to lagene møttes i NM-kvalifiseringa var i 2016. Da vant Træff 5-0 på Reknesbanen, da Alexander Jonassen og Simon Markeng scoret to mål hver og Arne-Amar Kotlica scoret ett. Bare førstnevnte var på banen av disse onsdag. Markeng er ikke lenger i Træff-troppen, mens Kotlica var én av flere sentrale Træff-spillere som sto over kveldens kamp – på grunn av en liten strekkskade. Ola Eloranta er ennå ikke tilbake på banen etter smellen han fikk i treningskampen mot Brattvåg, og kaptein Stian Rødal og Jonathan Rinne, blant andre, ble også spart.

– Vi manglet mange spillere i dag, og vi fikk en bekreftelse på at vi har en bred spillerstall. Vi tapte mange tabellplassser i siste serierunde i fjor, og kunne ha unngått cupkvalifisering i år. Men samtidig gir dette bedre kamptrening inn mot seriestart, mer enn vi hadde fått i en treningskamp. Og jeg er mer opptatt av seriestarten mot Spjelkavik neste helg enn hvem vi får som motstander i cupen, sa Træff-trener Magnus Oltedal.

Eide måtte unnvære Bjørn Egil Botten i denne kvalifiseringskampen, etter utvisninga mot Surnadal i den første kvalifiseringsrunden. Han scoret det første målet for Eide og bidro til 2-1-seieren, men fikk sitt andre gulkort for dagen og ble sendt av i hektiske sluttsekunder da.