Kvinnen ga en uforbeholden tilståelse i retten. Den aktuelle novemberdagen hadde hun kjørt fra Trøndelag og hjemover mot Ålesund. Av forskjellige grunner var hun psykisk nedfor og kjøpte en flaske akevitt på polet før hun satte seg i bilen for å starte hjemturen.

Vinglete

Hun drakk akevitt underveis.  Kjøringen var etter det vinglete og foregikk i høy fart – noe politiet fikk melding om. På fergekaia i Molde stod derfor lovens lange arm klar. Førerkortet ble beslaglagt på stedet og kvinnen tatt med til legevakta for blodprøve.

Høy grad av fare

Retten mener kvinnens kjøring hadde en høy grad av fare og at det i utgangspunktet skal idømmes ubetinget fengsel. Men retten legger vekt på at kvinnen har gitt en uforbeholden tilståelse. Kvinnen har også erkjent at hun har et alkoholproblem og ønsker å gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring. Retten mener derfor at straffen kan gjøres betinget med en prøvetid på to år på det vilkår at kvinnen i løpet av denne perioden gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring. Kvinnen må også betale 40.000 kroner i bot og må greie seg uten førerkortet i 22 måneder. Kvinnen tok betenkningstid.