– Tålte ikke feil blikk

En personundersøkelse i fengselet viser imidlertid at 24-åringen har en refleks til å gripe etter gjenstander eller slå når han blir sint i en konflikt, spesielt når han er full, viste aktor Thorn Nordheim til.

Dette bekreftet kameraten:

– Han vil vise hvem som er «sjefen». Det er nok at noen ser på ham feil, fortalte 22-åringen som ble hans andre offer for knivbruk i Romsdal.

Fjerdemann på festen, en mann som er en del eldre enn de andre tre, uttrykte følgende:

– Jeg kjenner dem begge og oppfatter tiltalte som en grei og kontaktsøkende type. At det skulle gå slik, er forbannet kjipt. Det må jeg bare si, sa han.

Også 22-åringen fortalte om en grei kamerat, som gjorde knivangrepet desto mer uforklarlig for ham.

Ba om frifinnelse

Forsvarer Øyvind Panzer Iversen viste til at flere vitner, ikke bare tiltalte sjøl, oppfattet voldshendelsen som mindre alvorlig enn 22-åringen i retten.

– Kan det faktisk ha vært et uhell? Den tvilen skal i så fall komme ham til gode, påpekte Panzer Iversen og viste til at 22-åringens forklaring har blitt mer «alvorlig» etter som tida har gått.

– Dette var et uhell. Da er det enten en frifinnelse, eller et brudd på en mildere straffebestemmelse for vold, forklarte forsvareren til de to lekdommerne og tingrettsdommer Oddne Hansen.