Lørdag 10. februar åpner Romsdal vgs. dørene for alle som vil inn og se. – Det er blitt et veldig godt miljø her. Kantina og biblioteket gjør at vi møtes og omgås mer enn før. Alle blir mer inkludert, mener Brage Eltvik og får støtte av klassevennene på sørvis og samferdsel.

Klager ikke

– Før var miljet mer splittet, vi kjente ikke hverandre så godt. Klassene holdt seg mer for seg sjøl. Nå er vi blitt mye mer kjent med hverandre, det er plass til alle, sier Anny Gonzalez.

– Jeg blir mer motivert av å gå her nå, mener Nahom Tesfalem.

For å få arrangert den åpne dagen med alle elever ti stede blir skoledagen onsdag 16. mai flyttet fram til lørdag 10. februar.

– Hva synes dere om å måtte gå på skole en lørdag?

– Det går helt greit. Det er negative sider også, men vi får fri 16. mai i stedet. Det blir langfri. Jeg klager i hvert fall ikke, sier Edvard Stokke.

Godt læringsmiljø

Elevrådsleder Lars Georg Kalseth klager heller ikke. Han har ikke merket mye negative reaksjoner på at skoledagen blir flyttet til en lørdag og blir til en åpen dag.

– Mitt inntrykk er at de aller fleste synes dette er positivt, sier Kalseth. Han er spesielt opptatt av å få besøk av ungdomsskoleelever og deres foreldre.

– At vi får vist oss fram gjør jo at flere får lyst til å begynne her. Rekruttering er viktig, sier Kalseth.

Han går på elektrolinja, som ikke holder til i det nye bygget, men i den gamle delen. Det gamle bygget er knyttet til det nye med en gangbru.

– Det er synd at vi ikke har undervisning i den nye delen, men vi er jo her så mye vi kan ellers.

Kalseth synes den nye skolen er blitt fantastisk.

– Helt fantastisk. Læringsmiljøet er blitt veldig bra. Man merker for eksempel en god og positiv stemning i friminuttene.

Blitt gladere

Renholder Rose Marie Jünge har jobbet på Romsdal videregående i 32 år. Hun merker forskjell etter at skolen ble flunkende ny.

– Stemningen blant elevene er blitt bedre. De er gladere, mener hun.

– De er blitt flinkere til å rydde etter seg også. Og ikke noe hærverk.

Nahom Tesfalem (til høyre) og Edvard Stokke blir motivert av ny skole. Foto: ERIK BIRKELAND