MOLDE: Forrige sesong var Træff kun ett mål unna retten til å spille kvalifisering til 2. divisjon. Bergsøy som vant den kampen vant også opprykkskampene. Nå sliter sunnmøringene bunnen i en divisjon med langt høyere nivå enn det spillerne i 3. divisjon er vant til.

Sjansene er stor for at Træff ville slitt som Bergsøy dersom det var laget fra Molde som hadde rykket opp. I hvert fall med det budsjett og den spillerstall som Træff rår over nå.

Kjemper på midten

Etter at årets sesong er godt og vel halvspilt, blir det tøft for Træff å kopiere fjorårets topplassering. Men 13 kamper og 18 poeng er det sju poeng opp til lederlaget Melhus/Gimse. Også Kristiansund og Spjelkavik er foran på tabellen. Træffs kamp mot Elnesvågen i forrige uke endte med tap. Torsdagens nabokamp mot Midsund endte derimot med komfortabel 35-23-seier til bylaget.

Elnesvågen og Træff kjemper jevnt på tabellen, der Træff er foran med to poeng og én kamp mer spilt enn laget fra Fræna. Midsund som har som mål om å overleve i 3. divisjon har med sine ni poeng på sjuende plass seks poengs margin til nedrykksstreken.

Ønsker noe bedre

Træffs Andrea Gjendem og Midsunds Andrine Stølen scoret ti mål hver i oppgjøret. 24-åringen fra Træff skulle ønske gapet mellom MHK og byens nest beste lag var mindre.

– Byen burde hatt et lag i 2. divisjon, sjøl om vi ikke har slike ambisjoner i år. Spillere med ambisjoner og som ønsker å satse, bør spille på et annet nivå enn 3. divisjon. For min egen del er jeg fornøyd slik situasjonen er nå, men det hadde vært fristende med noe høyere dersom tilbudet fantes i Molde.

– Mot Elnesvågen forrige uke spilte vi dårlig. Mot Midsund gikk det mye bedre. Fortsetter vi sånn de ni siste kampene, bør det være realistisk med en plassering blant topp tre, sier Gjendem, som har slitt med skader denne sesongen.

Nye trenere

Sist høst overtok Amund Opdahl og Janne Lønsethagen treneransvaret for Træff. Opdahl vet hva som må til dersom Træff skal ta et steg opp i forhold til dagens satsing.

– Økonomi er helt avgjørende. Ikke minst som følge av dyre og lange reiser. I tillegg må det trenes mer. 2. divisjon er et tøffere nivå i forhold til der vi er nå. Skal vi dit, må det satses mer enn dagens to-tre treninger i uka, sier Opdahl.

– Det spirer og gror godt i Træff, noe som lover godt for framtida. Vi har et lag også i 4. divisjon som gjør det bra, men akkurat nå tar vi mest en kamp av gangen uten å ha så voldsomt langsiktige ambisjoner, sier Træff-treneren.

PS: Neste helg møter Træff både topplaget Melhus/Gimse og tabelljumbo Skaun til bortekamper i Trøndelag.