Molde: Før jul ble det klart at Molde HK hadde signert to brasilianske spillere: venstrevingen Dayane Pires da Rocha (26) og venstrebacken Mariane Fernandes (21). Førstnevnte var tatt ut i troppen til det brasilianske landslaget som til slutt endte på en noe skuffende 18.-plass. For drøyt fire år siden var det Brasil som gikk seirende ut av VM-finalen.

– For Brasil var ikke resultatene særlig bra. Men for min egen del gikk det bra. Dette var det første verdensmesterskapet jeg fikk være med å spille i. Erfaringen derfra kommer til å hjelpe meg i min videre karriere, sier Pires da Rocha til Romsdals Budstikke.

Avsluttet VM sterkt

Hun ble sittende mye på benken i de første kampene av VM, men i de to siste kampene i mesterskapet fikk hun stor tillit og svarte med å score elleve mål.

– Mot Kamerun og Polen spilte jeg godt. I den ene kampen ble jeg også kåret til banens beste spiller. Det gjør godt for videre muligheter på landslaget. Målet er å være med på laget som skal spille OL i 2020, sier 26-åringen.

Hun var reserve på tribunen for det brasilianske laget under de olympiske lekene i London i 2012.

Nervøs foran første kamp

I romjula ankom hun Molde, og venstrekanten har trent med laget en ukes tid. Det var tirsdag ettermiddag uklart om de brasilianske nyervervelsene blir klare til onsdagens eliteseriekamp borte mot Byåsen, men Pires da Rocha melder seg klar til tjeneste om muligheten byr seg.

– De andre på laget har tatt godt imot meg. Jeg er veldig glad for å være på plass her i Molde, og jeg ser fram til å komme skikkelig i gang, sier hun.

– Det kribler i magen foran den første kampen, og jeg gleder meg veldig. Jeg har de samme nervene nå som før kampene i VM, fortsetter hun.

– Hvorfor valgte du å signere for Molde?

– Jeg ville komme meg ut av Brasil igjen. Jeg ønsker å bli en bedre spiller, og jeg vet at den norske ligaen er veldig sterk, sier den brasilianske jenta som har en fortid i makedonske Vardar tilbake i 2013.

Brasiliansk trio

Fra før av har MHK målvakt Caroline Martins som brasiliansk spiller. Nå er det tre spillere fra «sambalandet» i klubben.

– Vi har spilt og bodd sammen i mange år tidligere. Min og hennes mann er også gode venner, sier Martins som fungerer som tolk under intervjuet.

– Det betyr mye at det er to andre brasilianske jenter her. Vi hjelper hverandre på og utenfor banen. Det gjør det lettere å kommunisere på banen. Jeg vet hvor vanskelig det kan være å være alene, sier Pires da Rocha.

Ny konkurranse på venstrevingen

På venstrekanten skal hun konkurrere med Vilde Nerås om plassen på laget. Hanne Andve, som ble hentet fra Våg Vipers før sesongen, skadet seg i sin første treningsuke i Molde og er trolig ute resten av sesongen.

– Dayane blir en klar forsterkning med både kraft og hurtighet. Vilde har løpet aleine opp og ned på venstrekanten i tre år nå. Hun har gjort en kjempejobb, men det er en lykke for oss at hun ikke har blitt skadet av all belastninga. Det var helt nødvendig med et supplement i den posisjonen nå. De to vil utfylle hverandre veldig bra, sa sportslig leder Carl Henrik Indbjør da signeringene ble offentliggjort i november.

– Ambisjonen i Molde er å hjelpe laget å komme høyere på tabellen. Vi vil til sluttspillet, sier brasilianeren om ambisjonene i sin nye klubb.

PS: MHKs kamp mot Byåsen vises på Rbnett klokka 18.30.